Swiatek wint derde opeenvolgende Roland Garros-titel ten koste van Paolini

Iga Swiatek heeft opnieuw de Roland Garros-titel veroverd, voor de derde keer op rij. De nummer één van de wereld versloeg de Italiaanse verrassing Jasmine Paolini in een snelle wedstrijd van één uur en acht minuten, met setstanden van 6-2 en 6-1.

De verwachting was al dat de 23-jarige Swiatek in de finale zou staan. Ze was de beste in Parijs in zowel 2022 als 2023 en trok die lijn door naar dit jaar.

Gedurende het hele toernooi leek Swiatek goed om te gaan met de druk. Ze gaf zelfs geen enkele game weg in de vierde ronde en had ook geen problemen in de kwartfinale en halve finale.

Toch had het weinig gescheeld of Swiatek had de finale niet gehaald. In de tweede ronde leek ze te verliezen van Naomi Osaka, maar ze overleefde een matchpoint en vocht zich terug.

Paolini met veel energie

Hoewel Swiatek indruk maakte, was haar tegenstandster Paolini niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. De nummer 15 van de wereld kon de eerste Italiaanse grandslamwinnares worden sinds Flavia Pennetta in 2015.

Bovendien wilde de 28-jarige Paolini haar sprookje in Parijs bekronen met een overwinning. Ze had nog nooit verder dan de tweede ronde gekomen op Roland Garros en dit was haar eerste finale op een grandslamtoernooi.

In de finale gaf Paolini alles wat ze had. Ze speelde met veel energie en zorgde voor lange rally’s. Op een 1-1 tussenstand wist ze zelfs de service van Swiatek te breken.

Swiatek geeft geen game meer weg

Dat zou echter de laatste game zijn die Paolini zou winnen in de set. Swiatek paste zich beter aan aan het spel van de Italiaanse en brak meteen terug. Ze ging door naar een 6-2 overwinning.

In de tweede set liet de Poolse topspeelster geen moment gas terugnemen. Ze pakte al snel twee breaks en stond met 4-0 voor.

Paolini redde nog de eer door een game te winnen, maar kon de overwinning van Swiatek niet meer in gevaar brengen. Swiatek won haar vierde Roland Garros-titel.

Plaats een reactie