Zverev bereikt schikking in mishandelingszaak op dag van halve finale Roland Garros

De rechtszaak tegen tennisser Alexander Zverev, die beschuldigd werd van mishandeling door zijn ex-vriendin, is tot een schikking gekomen. Het hoger beroep dat Zverev had aangespannen is vrijdag afgesloten zonder uitspraak door de rechtbank in Berlijn.

Zverev, die later vandaag in de halve finales van Roland Garros speelt tegen de Noor Casper Ruud, blijft formeel onschuldig door het ontbreken van een vonnis.

De Duitser heeft ingestemd met het betalen van een geldbedrag. Van de schikking van 200.000 euro gaat 150.000 euro naar justitie en 50.000 euro naar een goed doel.

Zverev, 27 jaar oud, kreeg vorig jaar oktober al een boete van 450.000 euro opgelegd voor het mishandelen van zijn ex-vriendin, die tevens de moeder is van hun dochter, tijdens een ruzie in 2020. Zverev heeft alle beschuldigingen ontkend en is in beroep gegaan. Beiden wilden echter het conflict op vreedzame wijze oplossen, ook met het oog op de gezamenlijke zorg voor hun kind.

Plaats een reactie