Alcaraz verslaat Sinner en bereikt finale Roland Garros, Zverev ook finalist

Carlos Alcaraz heeft voor het eerst in zijn carrière de finale van Roland Garros bereikt. De Spaanse tennisser wist in de halve finales van het grandslamtoernooi in Parijs de Italiaan Jannik Sinner te verslaan met 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3.

Zondagmiddag zal Alcaraz het opnemen tegen Alexander Zverev, die ook voor het eerst de finale heeft bereikt. De Duitser, die in voorgaande jaren in de halve finales strandde, versloeg de Noor Casper Ruud met 2-6, 6-2, 6-4, 6-2.

Alcaraz opgelucht na zwaarbevochten overwinning

Na afloop van de wedstrijd gaf Alcaraz aan dat dit een van zijn zwaarst bevochten overwinningen was. Hij vergeleek het met zijn overwinning op Jannik op de US Open in 2022 en prees de kwaliteiten van zijn tegenstander.

Met zijn finaleplaats op Roland Garros is Alcaraz de jongste speler ooit die de finales heeft bereikt op de drie verschillende baansoorten: gras, hardcourt en gravel.

Rivaliteit tussen Sinner en Alcaraz

Ondanks hun jonge leeftijd hebben Sinner (22) en Alcaraz (21) al een behoorlijke rivaliteit opgebouwd. De Italiaanse kracht tegenover de Spaanse veelzijdigheid. Voorafgaand aan hun wedstrijd in Parijs stond het onderlinge duel gelijk: 4-4.

Het was een spannende wedstrijd tussen Sinner en Alcaraz. Tot 6-2, 2-0 leek Sinner de overhand te hebben, maar Alcaraz wist zich terug te vechten en het initiatief over te nemen. Uiteindelijk trok Alcaraz aan het langste eind en won de wedstrijd in vijf sets.

Variatie en volwassenheid van Zverev

Zverev kende een moeilijke start tegen Ruud, maar wist zich goed te herpakken. Zowel fysiek als mentaal maakte hij een sterke indruk op Roland Garros. Zijn strategie om Ruud onder druk te zetten bleek succesvol en hij won de wedstrijd in vier sets.

Voor Zverev is dit zijn tweede finale op een grandslamtoernooi, na de US Open-finale van 2020. Hij is vastberaden om dit keer wel de overwinning binnen te slepen en ziet zichzelf als meer volwassen en klaar voor succes.

Plaats een reactie