Novak Djokovic ondergaat operatie aan meniscus na terugtrekking in Parijs

Novak Djokovic heeft een dag nadat hij zich had teruggetrokken van Roland Garros een operatie ondergaan aan zijn rechterknie. De Servische tennisser werd in Parijs geopereerd aan zijn meniscus en wordt verwacht minstens drie weken aan de zijlijn te staan.

Het is onzeker of hij in juli kan deelnemen aan Wimbledon. Het olympisch tennistoernooi in Parijs lijkt een realistischer doel.

Na een slopende vijfsetter tegen Francisco Cerundolo bereikte de Serviër maandag de kwartfinales, maar trok zich een dag later terug.

“Na het oplopen van een gescheurde meniscus moest ik moeilijke beslissingen nemen. Ik ben nog steeds aan het verwerken, maar ik kan gelukkig melden dat de operatie succesvol is verlopen”, schrijft Djokovic op X.

Na het bedanken van zijn team en fans blijft Djokovic terughoudend over zijn herstel. “Ik zal mijn best doen om zo snel mogelijk weer fit en gezond op de baan te staan. Mijn liefde voor de sport is sterk en de drang om op het hoogste niveau te strijden, houdt me op de been.”

De 37-jarige Djokovic beleeft tot nu toe een teleurstellend seizoen. Hij heeft geen van de zes toernooien waar hij aan heeft deelgenomen gewonnen.

Door zijn terugtrekking op Roland Garros verliest Djokovic na dit toernooi de eerste plaats op de wereldranglijst aan Jannik Sinner, die de eerste Italiaanse nummer één van de wereld wordt.

Plaats een reactie