Zverev bereikt vierde opeenvolgende halve finale in Parijs na overwinning op De Minaur

Alexander Zverev heeft zich gekwalificeerd voor de halve finales van Roland Garros. De Duitse nummer vier van de wereld, die de afgelopen drie jaar ook de halve finales bereikte maar nooit de finale haalde, versloeg de Australiër Alex De Minaur (ATP-11) met 6-4, 7-6 (5), 6-4.

Zverev, die in de vorige rondes vijf sets speelde tegen Tallon Griekspoor en Holger Rune, kwam aanvankelijk op achterstand te staan door enkele slordigheden. Hij wist zich echter te redden en brak vervolgens De Minaur’s service.

Een game later verloor Zverev zijn voorsprong toen De Minaur met een slimme lob de 1,98 meter lange Duitser wist te verschalken. De Australiër kon echter niet lang genieten van zijn balans. Op 3-3 wist hij de eerste breakpoint nog weg te werken, maar bij de tweede maakte hij een dubbele fout. Dit kostte hem uiteindelijk de set.

Dubbele fouten

Ook in de tweede set speelden dubbele fouten een belangrijke rol. De Minaur, die in de vorige ronde Daniil Medvedev versloeg, hielp Zverev aan een breakpoint, dat door een oneffenheid op de baan van De Minaur werd verzilverd. Vervolgens verloor Zverev zijn servicegame door twee foutieve opslagen.

In de tiebreak maakte Zverev meerdere fouten en moest hij een achterstand van 0-4 inhalen. Dit lukte hem wonderbaarlijk en na een prachtige rally van 39 slagen kreeg hij zelfs setpunt, dat hij ook wist te benutten.

In de derde set bleek de derde dubbele fout van De Minaur erg kostbaar. Hij sloeg deze op breekpunt en keek direct tegen een 4-2 achterstand aan. De Australiër gaf echter niet op. Met een gevoelige stopvolley wist hij terug te breken naar 4-5.

Het harde werk werd niet beloond. Zverev was net iets stabieler in de daaropvolgende game en trok de wedstrijd na bijna drie uur tennis alsnog naar zich toe.

Tegenstander: Ruud

Zverev zal het nu opnemen tegen Casper Ruud, de als zevende geplaatste Noor die door de blessure van titelverdediger Novak Djokovic een vrije doorgang naar de halve finales kreeg.

De andere halve finale zal gaan tussen de Spanjaard Carlos Alcaraz en de Italiaan Jannik Sinner, die maandag Djokovic opvolgt als nummer één van de wereldranglijst.

Plaats een reactie