Medvedev trekt zich terug uit Libéma Open vanwege blessure

Tennisser Daniil Medvedev heeft helaas moeten besluiten om niet deel te nemen aan de Libéma Open. De 28-jarige Rus liep tijdens zijn wedstrijd tegen Alex de Minaur op Roland Garros een blessure aan zijn rechtervoet op, waardoor hij niet kan spelen op het grastoernooi in Rosmalen dat volgende week van start gaat.

Op de website van de organisatie laat Medvedev weten: “Ik ben natuurlijk teleurgesteld dat ik dit jaar niet kan spelen. Zoals ik eerder heb gezegd, is de Libéma Open een geweldig toernooi en een goede voorbereiding op het grasseizoen. Helaas heeft mijn lichaam nu rust nodig. Ik zal er alles aan doen om zo snel mogelijk terug te keren op de tour.”

Terugkeer volgend jaar

Medvedev, die momenteel de nummer vijf van de wereld is, was de belangrijkste publiekstrekker van de Libéma Open. Hij heeft echter beloofd om volgend jaar weer deel te nemen in Rosmalen, nadat hij in 2022 de finale verloor van Tim van Rijthoven.

De Minaur, die later vandaag in de kwartfinales van Roland Garros tegen Alexander Zverev speelt, is nu de hoogstgeplaatste speler bij de Libéma Open. Dankzij zijn prestaties in Parijs zal hij volgende week in de top tien van de wereldranglijst staan.

Ook de Nederlandse spelers Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Tim van Rijthoven zullen deelnemen aan het toernooi in Rosmalen.

Plaats een reactie