Sinner bereikt halve finales Roland Garros, wordt nieuwe nummer één en ontmoet Alcaraz

Het is een geweldige dag voor Jannik Sinner. De Italiaanse tennisser, die als tweede geplaatst is, heeft voor het eerst de halve finales van Roland Garros bereikt. Bovendien is hij door het terugtrekken van Novak Djokovic de nieuwe nummer één van de wereld geworden.

In de kwartfinales versloeg Sinner Grigor Dimitrov, de nummer tien van de wereld, met 6-2, 6-4, 7-6 (3). In de halve finales zal hij het opnemen tegen Carlos Alcaraz, die Stefanos Tsitsipas heeft verslagen.

De 33-jarige Dimitrov begon met een love-game, maar moest al snel zijn volgende servicegame opgeven aan de elf jaar jongere Italiaan. Hij leek een tweede break te voorkomen toen hij zich terugvocht van 0-40 naar ‘voordeel’, maar na drie fouten verloor de Bulgaar ook die game: 1-4.

Sinner ging door naar setwinst en begon de tweede set ook weer met een break, ogenschijnlijk ongehinderd door de service van zijn tegenstander. Dimitrov kreeg echter steeds meer grip op het spel van de winnaar van de Australian Open. Hij kreeg echter geen kans om terug te breken.

In het begin van de derde set kreeg Dimitrov eindelijk de kans om terug te breken na een paar rake klappen met zijn forehand. Sinner gaf echter meteen weer gas, terwijl Dimitrovs backhand het liet afweten.

Sinner had de mogelijkheid om de set uit te serveren bij 5-4, maar Dimitrov vocht terug en er moest een tiebreak aan te pas komen. In die tiebreak was Sinner weer oppermachtig.

Alcaraz te sterk voor Tsitsipas

De 21-jarige Alcaraz bereikte de halve finales door Stefanos Tsitsipas in drie sets te verslaan: 6-3, 7-6 (3), 6-4.

Alcaraz bepaalde het tempo en serveerde uitstekend, terwijl Tsitsipas het meer moest hebben van momenten van genialiteit. De Griek had geen kans in de eerste set, maar kwam in de tweede set van 4-1 terug tot 4-4.

Overtreding van de coachregels

In de tiebreak was Alcaraz weer dominant. Tsitsipas klaagde over het gekreun van Alcaraz, kreeg een waarschuwing omdat zijn coach (en vader) onreglementair coachte, en stond met 3-4 achter na een dubbele fout.

Dit bleek de enige break in de beslissende set. Alcaraz versloeg Tsitsipas ook al in de kwartfinales van 2023.

Plaats een reactie