Djokovic trekt zich terug uit kwartfinales Roland Garros vanwege blessure

Novak Djokovic heeft zich teruggetrokken uit de kwartfinales van Roland Garros tegen Casper Ruud vanwege een blessure aan zijn meniscus. De Servische nummer één van de wereld kampt met een scheurtje in zijn rechterknie.

Na zijn overwinning op Francisco Cerundolo op maandag liet Djokovic al weten dat het onzeker was of hij zijn jacht op zijn 25e grandslamtitel kon voortzetten.

Tijdens de achtste finale gleed Djokovic uit in de vijfde set terwijl hij een bal probeerde te halen, waarna hij kermend over het gravel rolde. Vervolgens uitte de nummer één van de wereld zijn frustratie naar de supervisor, omdat hij vond dat de baan te glad was en er vaker geveegd moest worden.

Sinner wordt nieuwe nummer één

Door zijn terugtrekking verliest Djokovic na dit toernooi zijn eerste plaats op de wereldranglijst aan Jannik Sinner, die de eerste Italiaanse nummer één van de wereld wordt.

Dit betekent dat Djokovic voorlopig op een recordaantal van 428 weken als aanvoerder van de wereldranglijst blijft staan.

Djokovic begon al niet volledig fit aan zijn wedstrijd tegen Cerundolo. Hij speelde een groot deel van de wedstrijd met pijnstillers vanwege een knieblessure en ontving zelfs behandeling tijdens de wedstrijd.

Na de wedstrijd liet hij weten dat het om een blessure gaat die hem al enkele weken dwarszit.

“Ik speelde met mijn hart en gaf alles in de wedstrijd van gisteren. Helaas hebben mijn team en ik nu deze moeilijke beslissing moeten nemen”, aldus Djokovic in een korte verklaring vandaag.

Ruud naar halve finale

De kwartfinale tussen Djokovic en Casper Ruud gaat niet door. Ruud, verliezend finalist in Parijs in 2022 en 2023, staat nu direct in de halve finale. Deze wedstrijd staat gepland voor aankomende vrijdag.

Plaats een reactie