Swiatek vernietigt Potapova in Roland Garros met een double bagel

Iga Swiatek heeft op indrukwekkende wijze een plaats in de kwartfinales van Roland Garros veroverd. De Poolse nummer één van de wereld, winnares van de laatste twee edities in Parijs, versloeg Anastasia Potapova in slechts veertig minuten met 6-0, 6-0.

Swiatek, die in 2020 haar eerste titel in Parijs won, ontsnapte eerder nog aan eliminatie tegen Naomi Osaka, maar won haar andere twee wedstrijden gemakkelijk. Ze had waarschijnlijk niet verwacht dat het nog sneller kon, met een double bagel zelfs.

Potapova, die in 2016 nog van Swiatek won op het juniorentoernooi, wist slechts zes punten te scoren in de eerste set. Het werd nog erger in de tweede set, waarin ze slechts vier punten kreeg.

Vondrousová herstelt zich van valse start

De titelverdedigster zal nu spelen tegen Markéta Vondrousová, de als zesde geplaatste Tsjechische die ondanks een valse start de Servische Olga Danilovic (WTA-125) met 6-4, 6-2 versloeg.

Vondrousová leek een paar dagen geleden ook al op weg naar uitschakeling, toen ze in de eerste set met 6-0 verloor van Katie Volynets. Tegen Danilovic stond ze al snel met 4-1 achter, maar ze wist vervolgens vijf games op rij te winnen.

Danilovic, die eerder verraste met een overwinning op Danielle Collins (WTA-11), kon het verlies van de set moeilijk accepteren. Ze ging gefrustreerd op zoek naar punten, maar vond geen antwoord op het solide baselinespel van de Wimbledon-winnares van vorig jaar.

Geen vuurwerk bij Gauff

Er was ook geen vuurwerk te zien in de wedstrijd tussen de Amerikaanse Coco Gauff en Elisabetta Cocciaretto uit Italië. De als derde geplaatste Gauff won met 6-1, 6-2 en bereikte voor het vierde jaar op rij de kwartfinales.

Gauff stond in slechts twintig minuten met 5-0 voor, voordat Cocciaretto (WTA-51) haar eerste eigen servicegame won.

Met slechts tien gewonnen punten liet de Italiaanse, die verrassend won van de Russin Ljoedmila Samsonova, weinig zien. Dit was ook te danken aan de 20-jarige Gauff, die op alle fronten domineerde, hoewel Cocciaretto in de rest van de wedstrijd nog twintig punten wist te scoren.

Jabeur nauwelijks getest door Tauson

Gauff zal het in de kwartfinales opnemen tegen Ons Jabeur (8), haar eerste serieuze tegenstander. De Tunesische, die vorig jaar in de kwartfinales werd uitgeschakeld, versloeg Clara Tauson (WTA-72) met 6-4, 6-4.

Tauson had nog nooit de vierde ronde bereikt op een grandslamtoernooi. Na haar indrukwekkende overwinningen op Sofia Kenin en vooral Jelena Ostapenko (11), waren de verwachtingen hooggespannen, maar de wedstrijd tegen Jabeur was niet echt spannend.

Opvallend was de vierde game, die tien keer deuce duurde en 13 minuten duurde voordat Jabeur hem won. Ze behield daarmee haar break voorsprong. Tauson bleek daarna niet genoeg in huis te hebben om het tij te keren.

Plaats een reactie