Roland Garros: Sinner bereikt kwartfinales na zware strijd tegen Moutet

Jannik Sinner heeft op Roland Garros voor de tweede keer in zijn carrière de kwartfinales bereikt. De als tweede geplaatste Italiaan werd in de eerste set flink uitgedaagd door de Fransman Corentin Moutet (ATP-79), maar wist zich knap te herpakken.

Uiteindelijk won Sinner, een van de favorieten in Parijs, in vier sets: 2-6, 6-3, 6-2, 6-1.

Moutet, die dit jaar alleen op gravel heeft gespeeld, liet zien waarom hij een geduchte tegenstander is. Met het enthousiaste Franse publiek achter zich, speelde hij prachtige punten en verraste hij Sinner met perfecte dropshots.

Moutet kreeg zelfs twee setpunten om de eerste set met 6-0 te winnen, maar Sinner wist dit te voorkomen. Met een onderhandse opslag won Moutet het eerste punt van de volgende set, maar daarna nam Sinner met zijn klasse de controle over en bracht hij het Franse publiek tot zwijgen.

Sinner, die vorig jaar ook al de kwartfinales bereikte, gunde Moutet in de tweede en derde set slechts vijf games en ook in de vierde set was hij oppermachtig tegen de Fransman.

Tsitsipas ontmoet Alcaraz in kwartfinales

Stefanos Tsitsipas heeft voor de vierde keer in vijf jaar de kwartfinales bereikt op Roland Garros. De als negende geplaatste Griek had aanvankelijk moeite met de Italiaan Matteo Arnaldi, die in de vorige ronde verrassend toptienspeler Andrej Roebljov uitschakelde, maar wist uiteindelijk de overwinning veilig te stellen: 3-6, 7-6 (4), 6-2, 6-2.

In de kwartfinales staat Tsitsipas dinsdag tegenover de als derde geplaatste Carlos Alcaraz. De Spanjaard had weinig moeite met Felix Auger-Aliassime, die halverwege de tweede set geblesseerd raakte aan zijn rug: 6-3, 6-3, 6-1.

Arnaldi moest in de openingsgame tegen Tsitsipas drie breekpunten wegwerken, maar wist zelf op 2-1 één kans te benutten en zo de eerste set te winnen.

In de tweede set wist Arnaldi opnieuw een break te forceren en kreeg hij zelfs drie setpunten. Echter, hij slaagde er niet in om deze te benutten. Tsitsipas maakte gebruik van de kansen die hij kreeg en won de set in een tiebreak.

Alcaraz verslaat Auger-Aliassime

De 22-jarige Auger-Aliassime begon sterk tegen Alcaraz en wist een break te plaatsen, maar de één jaar jongere Spanjaard herstelde zich snel. Daarna had Alcaraz weinig moeite met de Canadees.

Alcaraz had voorafgaand aan het toernooi last van een armblessure, maar lijkt nu op zijn best te spelen. Zijn scherpe ballen, dropshots en slices waren genoeg om Auger-Aliassime regelmatig te verrassen.

Dimitrov verslaat Hurkacz en ontmoet Tsitsipas in kwartfinales

Grigor Dimitrov heeft voor het eerst in veertien pogingen de kwartfinales bereikt op Roland Garros. De als tiende geplaatste Bulgaar was duidelijk de baas over Hubert Hurkacz (8): 7-6 (5), 6-4, 7-6 (3).

Hurkacz had alle vijf eerdere ontmoetingen met Dimitrov verloren. In de eerste set verloor hij de tiebreak, maar in de tweede set bleef hij tot 3-3 gelijk opgaan. Uiteindelijk wist Dimitrov een break te plaatsen en de set te winnen.

In de derde set wist Hurkacz een break achterstand goed te maken, maar Dimitrov was uiteindelijk te sterk in de tiebreak en won de wedstrijd in drie sets.

Plaats een reactie