Djokovic wint spectaculaire wedstrijd tegen Musetti in de vroege uurtjes

Novak Djokovic heeft zich met een spectaculaire comeback geplaatst voor de achtste finales op Roland Garros. De Serviër versloeg de Italiaan Lorenzo Musetti in vijf sets: 7-5, 6-7 (6), 2-6, 6-3, 6-0.

Titelverdediger Djokovic moest vanwege regenpauzes tot laat in de avond wachten voordat hij de baan op kon. Pas om 3.07 uur ’s nachts was de wedstrijd afgelopen, waarmee het de laatste wedstrijd ooit op Roland Garros was die zo laat eindigde.

De 37-jarige Djokovic behaalde zijn 369e overwinning op een grandslamtoernooi, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met recordhouder Roger Federer. Musetti, die al zijn vijf breekpunten benutte, kon de ervaren Serviër niet verslaan.

‘Feestje?’

Na afloop grapte Djokovic dat hij wel in was voor een feestje: “Hoe kan je nu slapen met zoveel adrenaline in je lichaam?” Hij wilde verder niet te veel woorden vuil maken aan het late tijdstip van de wedstrijd. “Ik wil niet betrokken raken bij dat debat.”

Toch kon Djokovic het niet laten om zijn mening te geven. “Natuurlijk heb ik er een mening over. Ik denk dat sommige dingen anders hadden kunnen worden aangepakt. Het is speciaal om een wedstrijd om 3 uur ’s ochtends te winnen, vooral als het de laatste wedstrijd van het toernooi is. Maar dat was nu niet het geval.”

“Ik moet nu zo snel mogelijk herstellen”, zei Djokovic, die bezig is aan zijn twintigste Roland Garros en het toernooi al drie keer heeft gewonnen. “Fysiek heb ik alles gegeven om deze wedstrijd te winnen. De omstandigheden waren erg zwaar. Het was erg koud.”

Ook Casper Ruud speelt tot in de nacht

Ook Casper Ruud moest tot diep in de nacht spelen. De Noor, die de afgelopen twee jaar verliezend finalist was in Parijs, versloeg de Argentijnse Tomas Etcheverry met 6-4, 1-6, 6-2, 6-2.

Plaats een reactie