Sabalenka wint van beste vriendin Badosa, Rybakina blijft zonder setverlies

Aryna Sabalenka heeft zich geplaatst voor de achtste finales van Roland Garros. De nummer twee van de wereld was in twee sets te sterk voor haar hartsvriendin, de 26-jarige Paulo Badosa: 7-5, 6-1.

Sabalenka en Badosa stonden al zes keer eerder tegenover elkaar. Badosa, die momenteel 139ste staat op de ranking vanwege een rugblessure, wist twee van die zes partijen te winnen. Sabalenka was echter de afgelopen vier keer de sterkste.

De wedstrijd begon met twee breaks en spannende games. Badosa pakte een 4-2 voorsprong, maar Sabalenka brak meteen terug. Ondanks dat Badosa bij een 5-3 voorsprong even mocht dromen van setwinst, schakelde Sabalenka een tandje bij en gunde haar vriendin nog maar vier punten in de volgende vier games.

Sabalenka liet haar beste tennis zien en won de tweede set met overtuiging. Binnen een half uur stoomde ze op naar de winst. Op haar vierde wedstrijdpunt maakte ze het af.

Rybakina blijft ook tegen Mertens zonder setverlies

Jelena Rybakina versloeg eerder op de dag de Belgische Elise Mertens in twee sets: 6-4, 6-2. Na haar overwinning op Arantxa Rus in de tweede ronde, was Rybakina ook in de derde ronde te sterk.

Beide speelsters behielden aanvankelijk hun opslagbeurten, maar vanaf 2-2 werden er vier breaks op rij geplaatst. Rybakina doorbrak het stramien, behield haar service en brak Mertens op love. Na het winnen van de eerste set schakelde Rybakina een tandje bij en pakte ze al snel een break. Mertens kon dit niet meer goedmaken en verloor de partij.

Verrassende zege Navarro op Keys

In een Amerikaans onderonsje in de tweede ronde speelden Madison Keys en Emma Navarro tegen elkaar. Navarro, de nummer 24 van de wereld, wist de voormalig halvefinaliste op Roland Garros te verslaan in twee tiebreaks: 7-6 (5), 7-6 (3).

Voor Navarro is het bereiken van de derde ronde op Roland Garros haar beste prestatie op een grandslamtoernooi. De 23-jarige neemt het in de volgende ronde op tegen Sabalenka.

Plaats een reactie