Sinner en Alcaraz naar achtste finales op Roland Garros, Roebljov uitgeschakeld

Jannik Sinner heeft op Roland Garros de achtste finales bereikt. De Italiaanse nummer twee van de wereld won zonder problemen van de Rus Pavel Kotov: 6-4, 6-4, 6-4. Andrej Roebljov is klaar in Parijs, hij verloor verrassend van Matteo Arnaldi.

Carlos Alcaraz plaatste zich voor de derde keer in vier deelnames voor de vierde ronde. De Spaanse nummer drie van de wereld was met 6-4, 7-6 (5), 6-3 te sterk voor Sebastian Korda.

Sinner toonde opnieuw zijn uitstekende fitheid, aangezien hij ook zijn derde wedstrijd in Parijs zonder setverlies won. Halverwege de tweede set wist hij de enige breekkans die Kotov forceerde weg te werken en had hij zelf aan een enkele break in elke set genoeg om de volgende ronde te bereiken.

Kotov toonde moed en serveerde sterk, maar kon niet op tegen de klasse en het spelrepertoire van Sinner.

Alcaraz, die in de vorige ronde in vier sets van Jesper de Jong won, zette de Amerikaan Korda onder druk met gevarieerd spel. Alleen in de tweede set kon Korda even bijblijven, maar na het verlies in de tiebreak was hij niet meer op zijn best.

Roebljov uitgeschakeld

Roebljov, die onlangs het masterstoernooi van Madrid (ook op gravel) won, werd uitgeschakeld door Arnaldi. De nummer zes van de wereld verloor met 7-6 (8), 6-2, 6-4.

De Rus, die eerder twee keer de kwartfinales in Parijs bereikte, kon tegen Arnaldi nooit zijn spel vinden. De Italiaan slaagde erin om het agressieve spel van de Rus te neutraliseren dankzij zijn loopvermogen, consistentie en geduld.

Roebljov had duidelijk geen geduld: hij sloeg met zijn racket op de grond, een bank en zelfs zijn eigen been om zijn woede te uiten. Het mocht echter niet baten, want Arnaldi speelde simpelweg beter.

Plaats een reactie