Tim van Rijthoven maakt na anderhalf jaar blessureleed zijn rentree in Rosmalen

Na een lange periode van blessureleed zal Tim van Rijthoven in juni eindelijk zijn comeback maken op de plek waar hij zijn spectaculaire doorbraak beleefde. De 27-jarige tennisser heeft een wildcard gekregen voor de Libéma Open in Rosmalen.

Twee jaar geleden zorgde Van Rijthoven voor sensatie tijdens het grastoernooi in Rosmalen. Hij versloeg onder andere Taylor Fritz en Felix Auger-Aliassime, voordat hij de finale won van de wereldtopper Daniil Medvedev. Met zijn eerste ATP-titel op zak ging Van Rijthoven vol vertrouwen naar Wimbledon, waar hij drie rondes overleefde voordat hij tegenover de latere winnaar Novak Djokovic kwam te staan.

Na dit succesvolle seizoen kreeg Van Rijthoven te maken met tegenslag. Een hardnekkige elleboogblessure hield hem sinds februari vorig jaar aan de zijlijn. Hij leed aan een ‘golferselleboog’ en ondanks verschillende behandelingen zag hij geen verbetering. Van Rijthoven bevond zich in een donkere periode waarin hij geen uitweg zag.

In juli onderging hij een operatie aan zijn elleboog, in de hoop de langdurige problemen waar hij zijn hele carrière al last van had te verhelpen.

In februari hoopte Van Rijthoven zijn frustrerende periode achter zich te laten met een terugkeer bij een toernooi in het Portugese Faro, maar dat plan ging niet door.

Met trots kondigt de toernooiorganisatie in Rosmalen de rentree van Van Rijthoven aan, die ook een wildcard heeft gegeven aan de dit jaar doorgebroken Suzan Lamens.

Plaats een reactie