Rus kan goed mee, maar verliest van wereldtopper Rybakina

Arantxa Rus heeft in de tweede ronde van Roland Garros niet voor een verrassing kunnen zorgen. De Nederlandse tennisster, die vijftigste staat op de wereldranglijst, verloor donderdag in twee sets van Jelena Rybakina, de nummer vier van de wereld: 3-6, 4-6.

In de eerste set kon Rus goed meekomen met het niveau van Rybakina. Met een agressieve speelstijl dwong ze haar tegenstander uit Kazachstan naar achteren en nam ze regelmatig de aanval over.

“Het is waardevol voor mij om te merken dat ik dit niveau aankan en dat ik kansen krijg. De volgende keer moet ik die kansen benutten, want tegen haar krijg je misschien maar één of twee mogelijkheden”, constateerde Rus.

Voorsprong in tweede set

Rybakina wist zich met haar service uit de problemen te werken, terwijl het bij Rus misging bij een stand van 3-3 in de eerste set. Rybakina brak haar op love en ging door naar de setwinst. In de tweede set kwam Rus knap op een voorsprong van 4-2, maar Rybakina herstelde zich met vier opeenvolgende games.

Rus bereikte de tweede ronde door de voormalige wereldtopper Angelique Kerber uit Duitsland in twee sets te verslaan. Het was voor de 33-jarige Rus de eerste keer sinds 2012 dat ze verder kwam dan de eerste ronde op Roland Garros.

Verschil tussen nummer 4 en 50

Rus legde na afloop uit wat het verschil is tussen haar, de vijftigste van de wereld, en Rybakina, de nummer vier van de wereld. “Zij neemt meteen mijn service over bij breekpunten, waardoor ze het punt wint. Zodra ik een kans krijg, sla ik de bal door het midden en dat is tegen Rybakina niet goed genoeg.”

Op Roland Garros speelt Rus nog in het dubbelspel met de Russische Anna Blinkova. Haar volgende toernooi is op het gras van Rosmalen, dat begint op 8 juni.

Plaats een reactie