Roland Garros verbiedt alcoholgebruik op tribunes na wangedrag fans

De organisatie van het tennistoernooi Roland Garros heeft besloten dat het drinken van alcohol op de tribunes niet langer is toegestaan. Daarnaast wordt de beveiliging op het grandslamtoernooi opgeschroefd.

Toernooidirecteur Amélie Mauresmo heeft donderdagmiddag aangekondigd dat deze maatregelen zijn genomen naar aanleiding van het onrustige verloop van de wedstrijd tussen de Belg David Goffin en de Fransman Giovanni Mpetshi Perricard afgelopen dinsdag.

Tijdens deze wedstrijd werd Goffin voortdurend geïntimideerd door fans die de kant van de Fransman kozen. Volgens Goffin had een toeschouwer zelfs kauwgom op hem gespuugd. “We zullen proberen om deze persoon op te sporen”, belooft Mauresmo.

Het incident bij de wedstrijd van Goffin is geen op zichzelf staand geval op Roland Garros. Het publiek is deze week in Parijs vaker onderwerp van gesprek geweest bij wedstrijden met Franse tennissers.

‘Umpire moet strenger optreden’

Mauresmo veroordeelt het gedrag van de tennisfans rondom de wedstrijd van Goffin. “Dit is veel te ver gegaan. De umpires moeten strenger optreden om het respect van de spelers en de wedstrijd te waarborgen. De rol van de scheidsrechter wordt steeds belangrijker.”

Volgens Mauresmo zal er bij bepaalde wedstrijden meer beveiliging aanwezig zijn op de tribunes. “Het beveiligingspersoneel zal mogelijk eerst waarschuwen, maar zodra ze te ver gaan, worden ze verwijderd.”

Roland Garros is momenteel het enige grandslamtoernooi waar het drinken van alcohol op de tribunes niet is toegestaan.

Mauresmo heeft ook aangekondigd dat de wedstrijden op Roland Garros vrijdag al om 10.00 uur zullen beginnen, een uur eerder dan normaal, om de achterstand in het speelschema in te halen. Het vele regenachtige weer van de afgelopen dagen heeft het programma verstoord.

Plaats een reactie