Griekspoor overtuigt op Roland Garros na regenpauze: ‘Volwassen zege, tevreden’

Tallon Griekspoor heeft op overtuigende wijze de derde ronde van Roland Garros bereikt. De Nederlandse tennisser, nummer 26 van de wereld, versloeg Luciano Darderi in drie sets met 7-6 (2), 6-3, 6-3.

“Het was een volwassen en solide overwinning”, beschreef Griekspoor zijn prestatie tegen de Italiaan. “Ik had een goed plan, dus ik ben erg blij met deze zege.”

In de eerste set ging het gelijk op en had Griekspoor moeite met Darderi, die dit voorjaar het ATP-toernooi in Cordoba won. Een tiebreak moest de beslissing brengen.

Door regenval werd de tiebreak echter uitgesteld en duurde de onderbreking enkele uren.

Sterk na de onderbreking

“Ik denk dat ik na de regenonderbreking erg goed heb gespeeld”, zei Griekspoor, die opmerkte dat Darderi tijdens de wedstrijd veel aan het mopperen was. “Hij liet het qua houding en gedrag ook afweten, dus dat was gunstig voor mij. Bovendien wist ik dat hij nog nooit vier of vijf sets had gespeeld, dus dat hielp ook.”

In de tiebreak was Griekspoor veel sterker dan Darderi en won hij overtuigend met 7-2. In de volgende sets liet de Nederlander geen verslapping zien.

De laatste twee sets duurden beide iets meer dan een halfuur en werden op ervaren wijze gewonnen door Griekspoor. Darderi bleef mopperen op zichzelf en zijn coaches, waardoor hij zichzelf uit de wedstrijd speelde.

Armblessure onder controle

Griekspoor was ook tevreden dat hij tijdens de wedstrijd weinig last had van zijn armblessure, die hij vorige week in Genève opliep. “Mijn arm voelde eigenlijk erg goed vandaag. Ik heb gisteren niet getennist en heb mijn arm goed kunnen laten behandelen, dus daar ben ik erg blij mee. Hopelijk blijf ik vooruitgang voelen en is het zaterdag nog beter.”

In de volgende ronde staat Griekspoor tegenover titelfavoriet Alexander Zverev. De Duitser, nummer vier van de wereld, versloeg eerder op de dag David Goffin uit België. Zverev schakelde in de eerste ronde al Rafael Nadal uit.

Griekspoor verloor drie van zijn vier eerdere ontmoetingen met Zverev. “Hij is een ongelooflijk goede speler met een sterke service en backhand”, zei hij. “Maar ik heb hem al eens verslagen en we hebben ook andere spannende wedstrijden tegen elkaar gespeeld, dus ik weet wat me te wachten staat.”

Rechtszaak Zverev

Zverev staat vanaf vrijdag voor zijn beroepszaak inzake de mishandeling van zijn ex-vriendin. De tennisser werd in oktober 2023 veroordeeld tot een boete van 450.000 euro door de rechtbank in Berlijn. Zverev vecht deze uitspraak aan, maar hoeft niet persoonlijk aanwezig te zijn bij de beroepszaak.

“Het zal waarschijnlijk ergens in zijn hoofd meespelen, maar ik vind Zverev iemand die stoïcijns en arrogant genoeg is om zich daar niets van aan te trekken”, zei Griekspoor. “Hij heeft enorm veel zelfvertrouwen. Hij vindt zichzelf erg goed, wat hij overigens ook is.”

Plaats een reactie