Djokovic domineert op Roland Garros, Zverev en Medvedev ook naar derde ronde

Novak Djokovic heeft zonder problemen de derde ronde van Roland Garros bereikt. De Servische nummer één van de wereld had weinig moeite met zijn Spaanse tegenstander Roberto Carballés Baena: 6-4, 6-1, 6-2.

Carballes Baena, de nummer 63 op de wereldranglijst, begon sterk en brak Djokovic direct in de eerste game. De eerste set was daardoor het meest spannend, met lange rally’s waarin Djokovic tot het uiterste moest gaan.

Naarmate de wedstrijd vorderde, leek het echter steeds makkelijker te worden voor Djokovic. Ogenschijnlijk met halve kracht versloeg hij Carballes Baena uiteindelijk in straight sets.

Zverev verslaat Belgische tegenstander

Alexander Zverev heeft in de tweede ronde van Roland Garros gewonnen van David Goffin. De Duitse nummer vier van de wereld, een van de favorieten voor de titel, had aan drie sets genoeg: 7-6 (4), 6-2, 6-2.

Goffin, die eerder deze week kritiek uitte op het Franse publiek, was in de eerste set dominant in de rally’s tegen Zverev. Maar in de latere sets kon hij niet op tegen de harde slagen van de Duitser. Zverev sloeg 37 winners, tegenover 24 van Goffin.

De wedstrijd tussen Zverev en Goffin werd gespeeld onder een gesloten dak op het Court Suzanne-Lenglen en was een van de weinige wedstrijden die vandaag zonder onderbrekingen kon worden gespeeld vanwege hevige regenval in Parijs.

Medvedev ziet tegenstander opgeven

Ook Daniil Medvedev heeft zich geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De Russische nummer vijf van de wereld leek op weg naar een eenvoudige overwinning op Miomir Kecmanovic uit Servië, maar zag zijn tegenstander geblesseerd opgeven in de tweede set.

Medvedev had de eerste set gemakkelijk gewonnen met 6-1 en stond op het moment van opgave met 5-0 voor in de tweede set. De wedstrijd duurde slechts 55 minuten.

Spannende gevechten

De late wedstrijden op Roland Garros leverden twee spannende gevechten op. Casper Ruud had vijf sets nodig om te winnen van Alejandro Davidovich Fokina: 7-6 (5), 1-6, 6-3, 4-6, 6-3. Na ruim vier uur sloeg de Noorse nummer zeven van de wereld het winnende punt.

Tegelijkertijd stond Holger Rune, de Deense nummer dertien, tegenover de Italiaanse Flavio Cobolli, 53ste op de wereldranglijst. Ook deze wedstrijd werd pas na vijf sets beslist, waarbij de laatste set zelfs een supertiebreak nodig had. Uiteindelijk ging de slopende wedstrijd naar Rune: 6-4, 6-3, 3-6, 3-6, 7-6 (7).

Plaats een reactie