Tennisser Goffin uit zijn frustratie over onrespectvol publiek op Roland Garros

David Goffin heeft zijn ongenoegen geuit over het gedrag van de tennisfans op Roland Garros. De Belgische tennisser werd tijdens zijn wedstrijd tegen de Fransman Giovanni Mpetshi Perricard voortdurend beledigd en kreeg zelfs kauwgom naar zijn hoofd gegooid, zo vertelde hij aan Belgische media.

“Het was volledig respectloos. Dit begint op voetbal te lijken”, zegt de 33-jarige Goffin. “Binnenkort zullen er rookbommen zijn en hooligans die vechten op de tribunes. Ik vind het belachelijk. Er zijn mensen die meer komen om problemen te veroorzaken dan om een aangename sfeer te creëren.”

Volgens Goffin, die overigens de wedstrijd won, is het vooral een probleem in Frankrijk. “Dit is natuurlijk niet het geval op Wimbledon en ook niet in Australië en op de US Open. Daar is het vrij rustig. Hier heerst echt een ongezonde sfeer”, stelt hij. “De afgelopen twee jaar is het hier in Frankrijk echt erger geworden. Het is niet meer respectvol.”

Uitdagende tegenstander

Voor Goffin, de nummer 115 van de wereld, staat er in de volgende ronde een zware tegenstander te wachten. De Duitser Alexander Zverev, de nummer vier van de wereld, is zijn tegenstander in de tweede ronde van Roland Garros.

Plaats een reactie