Osaka mist matchpoint en laat Swiatek ontsnappen in Roland Garros

Een herboren Naomi Osaka heeft voor een spannende wedstrijd gezorgd in de tweede ronde van Roland Garros. De Japanse stond met 5-2 voor in de derde set, maar miste een matchpoint op 5-3 en verloor uiteindelijk met 6-7 (1), 6-1, 5-7 van favoriet Iga Swiatek.

De focus lag op de Poolse nummer één van de wereld, die in 2020, 2022 en 2023 het toernooi in Parijs won. Swiatek had het echter moeilijk tegen Osaka. De Japanse, die meerdere keren de Australian Open en US Open heeft gewonnen, is bezig met een comeback op de wereldranglijst na een jaar afwezigheid.

Osaka besloot een pauze te nemen vanwege depressies, angstaanvallen, blessures en haar moederschap.

Slechts één gewonnen game voor Swiatek

Op woensdag liet Osaka zien dat ze het tennis nog niet verleerd is. Ze dwong Swiatek al in de eerste set tot een tiebreak, die de Poolse overtuigend won met 7-1.

Deze tiebreak leek iets in Osaka te triggeren. Ze brak Swiatek meteen twee keer in de tweede set en won de set met 6-1.

Swiatek was volledig de weg kwijt en wist in tien games slechts één game te winnen. Hierdoor had Osaka in de derde set al snel een grote voorsprong van 1-4.

Maar Osaka kon de verrassing niet compleet maken. Ze maakte het spannend door haar eigen servicegame in te leveren op 5-3 en nogmaals op 5-5. Hierdoor wist Swiatek alsnog te ontsnappen en behoudt ze haar kans op een nieuwe eindzege in Frankrijk.

Tsitsipas en Sinner naar derde ronde

Bij de mannen hebben Jannik Sinner uit Italië en Stefanos Tsitsipas uit Griekenland zich geplaatst voor de derde ronde. Sinner had het niet makkelijk tegen de 37-jarige Richard Gasquet en won met 6-4, 6-2 en 6-4.

Sinner liet in de ruim twee uur durende wedstrijd zien waarom hij de nummer twee van de wereld is. Met enkele prachtige punten kreeg hij regelmatig een applaus van het publiek.

De 25-jarige Tsitsipas nam snel afstand van zijn leeftijdsgenoot Daniel Altmaier, maar kreeg het daarna moeilijk. Hij won uiteindelijk met 6-3, 6-2, 6-7 (2), 6-4.

De eerste twee sets van Tsitsipas, die drie jaar geleden verliezend finalist was in Parijs, waren indrukwekkend. Hij verkeert in goede vorm, met overwinningen in Monte Carlo, een finaleplaats in Barcelona en een kwartfinale in Rome.

Tsitsipas won de eerste set in dertig minuten en stond al snel met twee breaks voor in de tweede set. Altmaier, de nummer 83 van de wereld, liet echter niet toe dat Tsitsipas de wedstrijd snel kon afmaken.

Altmaier, die vorig jaar in de tweede ronde Jannik Sinner uitschakelde op het gravel in Parijs, verkleinde zijn achterstand en hoopte op een nieuwe stunt. Tsitsipas herpakte zich echter in de vierde set en trok de wedstrijd naar zich toe.

Jabeur en Gauff winnen

Ons Jabeur, als achtste geplaatst, had moeite om de derde ronde te bereiken bij de vrouwen. De Tunesische won uiteindelijk met 6-3, 1-6, 6-3 van Camila Osorio (WTA-77).

Jabeur stond in 2022 in de finale van Wimbledon en de US Open, en vorig jaar in de finale van Wimbledon. Dit seizoen heeft ze te maken gehad met blessures en vormverlies, waardoor ze voor dit toernooi slechts zes wedstrijden heeft gewonnen.

Coco Gauff bereikte ook de derde ronde in Parijs, maar had het niet makkelijk tegen Tamara Zidansek. De Amerikaanse, nummer drie van de wereld, won uiteindelijk met 6-3, 6-4 van de Sloveense.

Plaats een reactie