Rybakina overtuigend naar tweede ronde op Roland Garros

Jelena Rybakina heeft op indrukwekkende wijze de tweede ronde bereikt van het Roland Garros toernooi. De nummer vier van de wereld had weinig moeite met Greet Minnen (WTA-85) en won met 6-2, 6-3.

In de volgende ronde zal de Kazachse het opnemen tegen de winnares van de wedstrijd tussen Arantxa Rus en de Duitse Angelique Kerber. Door de regen in Parijs, waar slechts twee overdekte banen beschikbaar zijn, kon deze wedstrijd pas laat op de dag gespeeld worden.

Vandaag staat ook de wedstrijd gepland tussen Tallon Griekspoor, de 26e geplaatste speler, en Mackenzie McDonald. Ook zij moesten geduld hebben vanwege de weersomstandigheden.

Sterke start van Minnen

Rybakina had de twee eerdere ontmoetingen met de Vlaamse, die twee jaar ouder is, gewonnen. Bovendien had Minnen bij haar vorige drie deelnames aan Roland Garros nooit de eerste ronde overleefd. De verwachtingen voor een verrassing waren dus laag, maar in de eerste game wist Minnen haar tegenstander direct te breken.

Rybakina werd meteen wakker geschud en begon daarna de ene na de andere winnende slag te slaan. Bij een stand van 6-2, 4-0 stokte haar spel even, maar de kwartfinaliste van 2021 – en winnares van Wimbledon in 2022 – sloeg toe op haar derde matchpoint.

Plaats een reactie