Nederlandse Arantxa Rus verslaat voormalig wereldtopper Angelique Kerber op Roland Garros

Arantxa Rus heeft knap de tweede ronde bereikt van Roland Garros. De Nederlandse tennisster was in Parijs te sterk voor voormalig wereldtopper Angelique Kerber en won met 6-4, 6-3.

Kerber, 36 jaar oud, stond in 2016 op de eerste plaats van de wereldranglijst en heeft drie grandslamtoernooien gewonnen. Na een paar mindere jaren en anderhalf jaar zwangerschapsverlof is ze dit jaar teruggekeerd en staat ze nu op de 232e plaats. Onlangs behaalde ze al een overwinning op toptienspeelster Jelena Ostapenko.

Rus, momenteel de nummer 50 van de wereld, speelde echter zeer sterk en wist in beide sets snel een break te pakken. Kerber wist beide keren terug te breken, maar Rus gaf niet op en met agressief tennis wist ze de overwinning binnen te slepen.

Tactisch plan en tevredenheid

“Ik ben erg blij met deze overwinning. Ik had me goed voorbereid en dat betaalde zich uit”, zei Rus tevreden na afloop. “Ik begon ook goed en speelde zeer aanvallend.”

Rus merkte op dat het een vermoeiende dag was vanwege het veranderde speelschema door de regen op dinsdag. “Het was lang wachten. Speelden we wel? Speelden we niet? En toen werd onze wedstrijd naar voren gehaald”, vertelde Rus. “Maar ik was er meteen bij, dat was erg belangrijk.”

Volgende ronde tegen Rybakina

In de tweede ronde zal Rus ongetwijfeld meer tegenstand ondervinden van Jelena Rybakina. De nummer vier van de wereld was snel klaar met de Belgische Greet Minnen (WTA-85) en won met 6-2, 6-3.

Rybakina is de Wimbledon-kampioene van 2022 en bereikte in 2023 de finale van de Australian Open. Haar beste resultaat tot nu toe op Roland Garros is een kwartfinale in 2021.

Het is voor het eerst sinds 2012 dat Rus de tweede ronde heeft bereikt op Roland Garros. In dat jaar bereikte ze zelfs de vierde ronde.

Plaats een reactie