Grandslamkampioene Osaka bevestigt deelname aan grastoernooi Rosmalen

De viervoudig grandslamkampioene Naomi Osaka heeft bevestigd dat ze zal deelnemen aan het grastoernooi van Rosmalen, dat plaatsvindt van 8 tot en met 16 juni. Het zal de eerste keer zijn dat de 26-jarige Japanse tennisster op Nederlandse bodem speelt.

Sinds 2018 heeft Osaka een succesvolle periode gekend, waarin ze elk jaar een grandslamtitel aan haar indrukwekkende lijst heeft toegevoegd: de US Open in 2018 en 2020, en de Australian Open in 2019 en 2021.

Vorig jaar werd Osaka moeder van een dochter, maar aan het begin van dit jaar maakte de voormalige nummer één van de wereld haar rentree op de tennisbaan. Op dit moment is ze actief op Roland Garros, waar ze zich afgelopen zondag heeft geplaatst voor de tweede ronde.

Ook Pegula zal aanwezig zijn

Eerder had de Amerikaanse Jessica Pegula, momenteel de nummer vijf van de wereld, al bevestigd dat ze naar Rosmalen komt. Ook Jekaterina Aleksandrova, winnares van de afgelopen twee edities, en Bianca Andreescu, winnares van de US Open in 2019, zullen aanwezig zijn.

Bij de mannen wordt de deelnemerslijst aangevoerd door de Rus Daniil Medvedev. Titelverdediger Tallon Griekspoor zal ook aanwezig zijn.

Plaats een reactie