Swiatek overtuigt op Roland Garros en stuit in tweede ronde op Osaka

Titelverdediger Iga Swiatek heeft met groot gemak de tweede ronde op Roland Garros bereikt. De drievoudig winnares versloeg de Française Léolia Jeanjean met overtuigende cijfers: 6-1, 6-2.

Swiatek was oppermachtig op het Franse gravel en gaf Jeanjean, die voor de derde keer aanwezig was in Parijs, geen enkele kans. De Poolse topfavoriete brak de nummer 148 van de wereld al in de eerste game en won de set in slechts 28 minuten.

In de eerste game van de tweede set was Swiatek even niet scherp en werd ze gebroken door Jeanjean. Maar daarna herpakte Swiatek zich en ging ze gewoon door met haar dominante spel. Ze heeft slechts 1 van haar 21 partijen in de eerste ronde van een grandslamtoernooi verloren.

In de tweede ronde staat Swiatek tegenover de Japanse Naomi Osaka, voormalig nummer één van de wereld en winnares van vier grandslamtoernooien.

Sakkari vroeg uitgeschakeld

Maria Sakkari is de eerste top 10-speelster die het toernooi in Parijs moet verlaten. De Griekse verloor met 6-3, 4-6, 3-6 van de Française Varvara Gracheva. Ook vorig jaar verloor Sakkari haar eerste wedstrijd.

Eerder deze maand versloeg Sakkari Gracheva nog gemakkelijk in twee sets op het gravel van Rome. Maar in Parijs had de Griekse, die als zesde geplaatst is vanwege de afwezigheid van de geblesseerde Pegula, het moeilijk. Ze werd meteen gebroken, maar wist toch nog de eerste set te winnen.

Daarna nam Gracheva het initiatief over. Ze benutte haar breakkansen beter en maakte minder fouten.

Gauff begint goed

De Amerikaanse Coco Gauff had weinig moeite met qualifier Julia Avdejeva in haar eersterondepartij: 6-1, 6-1. Gauff had slechts 53 minuten nodig om de Russische grandslamdebutante te verslaan.

De nummer drie van de wereld zette Avdejeva vanaf het begin onder druk en verloor alleen de zesde game in de eerste set. Gauff, die twee keer de kwartfinales bereikte op het Franse gravel en in 2022 in de finale van Swiatek verloor, was ook in de tweede set veel te sterk voor de nerveuze Avdejeva.

In de tweede ronde speelt Gauff tegen Tamara Zidansek, opnieuw een qualifier.

Vondrousová eenvoudig naar tweede ronde

Ook Markéta Vondrousová plaatste zich zonder problemen voor de tweede ronde. De Wimbledon-kampioene van 2023 versloeg de Spaanse Rebeka Masarova (WTA-94) met 6-1, 6-3.

Vondrousová bereikte in 2019 de finale van het Franse grandslamtoernooi, maar verloor toen van Ashleigh Barty. In haar zes deelnames sindsdien kwam de Tsjechische, die momenteel zesde staat op de wereldranglijst, alleen in 2021 verder dan de tweede ronde in Parijs.

In de eerste ronde stond ze dit keer tegenover leeftijdsgenoot Masarova (24), die vorig jaar één set pakte tegen Gauff bij haar debuut en ook tegen Vondrousová kansen kreeg.

Op 3-4 in de tweede set slaagde Masarova er echter niet in om een van haar drie breakkansen te benutten, waarna Vondrousová wel toesloeg en de wedstrijd besliste.

Plaats een reactie