Tallon Griekspoor traint met Nadal op Mallorca en voorspelt Roland Garros-overwinning

Tallon Griekspoor kijkt met veel plezier terug op zijn trainingservaring met Rafael Nadal op Mallorca. Vorige week reisde Griekspoor op uitnodiging van de 22-voudig grandslamkampioen naar het Spaanse eiland om twee dagen te trainen.

“Het waren geweldige dagen, vooral gezien de fase waarin Nadal zich nu bevindt”, vertelde Griekspoor zondag in het perscentrum op Roland Garros over zijn ervaring.

‘Ongelooflijke intensiteit’

Ondanks dat Nadal aan het einde van zijn carrière zit, merkte Griekspoor daar niets van. “Op de eerste dag was het nog niet geweldig, maar op de tweede dag liet hij een ongelooflijk niveau zien”, aldus de Nederlander.

“De intensiteit waarmee hij traint is ongelooflijk. Hij traint alsof hij een wedstrijd speelt.”

Griekspoor was zo onder de indruk van Nadal dat hij durft te voorspellen dat hij Roland Garros zal winnen. “Na die tweede trainingsdag heb ik tegen veel mensen gezegd dat hij Roland Garros gaat winnen. Zijn coach Carlos Moyá zei ook dat dit zijn beste training in drie maanden was.”

“Zijn loting helpt echter niet”, verwijst Griekspoor naar de als vierde geplaatste Duitser Alexander Zverev, de tegenstander van Nadal in de eerste ronde. “Maar ik hoor van iedereen dat hij hier in Parijs nog geen trainingsset heeft verloren, dus ik ben erg benieuwd. Een Nadal in Parijs is van een ander niveau.”

Griekspoor was vroeger een grote fan van Nadal en droeg zelfs zijn kledinglijn, maar hij heeft op Mallorca geen selfie met zijn voormalige idool gemaakt. “Ik ben niet het type persoon dat dat zou vragen”, vertelde hij.

“Ik kan hem in de derde ronde tegenkomen. Als je hem dan twee weken eerder om een foto hebt gevraagd, sta je al met 2-0 achter. Nadal was altijd een idool voor mij, maar nu is hij ook gewoon een concurrent.”

Lichte blessure voor Griekspoor

De 27-jarige Griekspoor kwam vrijdag in Parijs aan met lichte armklachten, die hij deze week tijdens het toernooi in Genève kreeg.

Zondagochtend trainde hij met de Australiër Alexei Popyrin duidelijk niet op volle kracht. “Ik moest in Genève telkens in de regen spelen, was een keer om 23.00 uur klaar en moest de volgende dag twee keer spelen (onder andere tegen Novak Djokovic, red.). Dat is allemaal niet ideaal”, legde hij uit.

Griekspoor wijt zijn blessure ook aan het type bal dat in Genève werd gebruikt, dezelfde bal als waarmee op Roland Garros wordt gespeeld. “Ik heb twee dagen niet kunnen trainen. Ik was gisteren nogal bezorgd, maar ik ben blij dat ik vandaag wat ballen heb kunnen slaan, ook al was ik beperkt met mijn forehand en service.”

Griekspoor is blij dat zijn eerste ronde wedstrijd tegen de Amerikaan MacKenzie McDonald pas over twee dagen (dinsdag) plaatsvindt en hij dus extra rust heeft. “Dat is geluk. Ik had geen invloed op die keuze.”

Plaats een reactie