Alcaraz overtuigt in Roland Garros en bereikt tweede ronde

Carlos Alcaraz heeft met overtuiging de tweede ronde van Roland Garros bereikt. De Spaanse tennisser, als derde geplaatst, had geen enkele moeite met de Amerikaan Jeffrey John Wolf (6-1, 6-2, 6-1) en zal in de volgende ronde de strijd aangaan met Jesper de Jong.

Hoewel Wolf in de kwalificaties nog met 6-2, 6-1 van De Jong verloor, kreeg hij toch de kans om deel te nemen aan het hoofdtoernooi vanwege een afzegging. Echter, Alcaraz was op alle fronten superieur en overklaste de Amerikaan in de rally’s.

Alcaraz, die in 2022 de US Open won en vorig jaar Wimbledon, had vanwege een armblessure zijn laatste wedstrijd eerder deze maand gespeeld. “Maar ik heb goed getraind. Gelukkig heb ik niet veel wedstrijden nodig om op hoog niveau te presteren”, aldus Alcaraz.

Osaka behaalt ook overwinning

In het vrouwen enkelspel wist Naomi Osaka de tweede ronde te bereiken. De Japanse versloeg Lucia Bronzetti met 6-1, 4-6, 7-5. Osaka, die in juli moeder werd en is afgezakt naar de 134e plaats op de wereldranglijst, haalde dit jaar slechts één keer de kwartfinales in negen toernooien.

In Parijs is ze nog nooit verder gekomen dan de derde ronde.

Jelena Ostapenko heeft ook de tweede ronde bereikt. De Letse (7) versloeg de Roemeense Jaqueline Cristian met 6-4, 7-5.

Ostapenko veroverde in 2017 haar eerste WTA-titel op Roland Garros, maar kon daarna niet meer indruk maken in Parijs. Tot deze editie heeft ze in zes deelnames in totaal vier overwinningen behaald.

Wawrinka verslaat Murray

De strijd tussen de veteranen Stan Wawrinka en Andy Murray werd gewonnen door de Zwitser met 6-4, 6-4, 6-2. Wawrinka (39) en Murray (37) hebben allebei drie grandslamtoernooien op hun naam geschreven. Echter, ze zijn inmiddels afgezakt naar respectievelijk de 97e en 73e plaats op de wereldranglijst.

Plaats een reactie