Sinner verdedigt titel bij ABN Amro Open in Rotterdam

Jannik Sinner zal volgend jaar terugkeren naar Rotterdam om zijn titel bij het ABN Amro Open te verdedigen.

De 22-jarige Italiaanse tennisser, die onlangs de Australian Open heeft gewonnen, behoort tot de top van de wereldranglijst. Op dit moment staat hij op de tweede plaats, maar hij heeft de kans om de nummer één-positie van Novak Djokovic over te nemen tijdens Roland Garros.

In februari was Sinner al een grote publiekstrekker tijdens het tennistoernooi in Ahoy, waar hij Alex De Minaur in de finale versloeg.

Toen gaf hij al aan dat hij graag terug wilde komen. “Ik speel hier zo graag, het publiek in Rotterdam is ook fair, zelfs als je tegen een Nederlandse tennisser speelt. Ik ben daarom echt loyaal naar het toernooi toe.”

Enthousiasme

Toernooidirecteur Richard Krajicek is uiteraard verheugd met de aankondiging van Sinner’s terugkeer. “Hij heeft een enorme impact op de fans en is wat mij betreft een van de grootste sterren in het huidige tennis. Dat hij nu al bekendmaakt dat hij volgend jaar weer komt, getuigt van zijn enthousiasme voor het ABN Amro Open.”

Dit wordt Sinner’s vierde deelname in Rotterdam. In 2020 kreeg hij een wildcard van Krajicek, waarna de destijds 18-jarige Italiaan de kwartfinales bereikte. In 2023 verloor hij in de finale van Daniil Medvedev bij zijn terugkeer.

Het ABN Amro Open zal volgend jaar plaatsvinden van 1 tot en met 9 februari.

Plaats een reactie