Djokovic lijdt verrassende nederlaag in halve finales Genève

Novak Djokovic heeft in de halve finales van het kleine graveltoernooi in Genève een verrassende nederlaag geleden. De 37-jarige Serviër verloor in drie sets van de Tsjech Tomás Machác, de nummer 44 van de wereldranglijst: 4-6, 6-0, 1-6.

Djokovic had een wildcard gekregen voor het toernooi om extra ritme op te doen voor Roland Garros, dat zondag begint en waar hij zijn titel verdedigt. Tot nu toe heeft de Serviër nog geen enkel toernooi gewonnen in 2024 en heeft hij zelfs nog geen finale bereikt.

Onbekende blessure

Djokovic begon goed aan de wedstrijd tegen Machác en kwam op voorsprong met een break. Daarna nam Machác het over. De Tsjech won de set, waarna Djokovic zich moest laten behandelen. Het was niet meteen duidelijk wat hem mankeerde.

Djokovic herstelde zich en trok snel de stand gelijk. In de derde set was het opnieuw Machác die de controle had.

Eerder op donderdag had Tallon Griekspoor Djokovic al aan het wankelen gebracht in de kwartfinales. De Nederlander kreeg vier setpunten, maar slaagde er niet in om ze te benutten en moest uiteindelijk toch buigen.

In de finale neemt Machác het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Italiaan Flavio Cobolli en de als tweede geplaatste Noor Casper Ruud.

Plaats een reactie