Nadal begint met kraker tegen Zverev op mogelijk laatste Roland Garros

Rafael Nadal staat voor een uitdagende eerste ronde op Roland Garros. De veertienvoudig kampioen neemt hoogstwaarschijnlijk voor de laatste keer deel in Parijs en zal het opnemen tegen Alexander Zverev.

De statistieken zijn in het voordeel van de Spanjaard, aangezien Nadal zeven van de tien ontmoetingen met de Duitse nummer vier van de wereld heeft gewonnen. Zverev had echter een uitstekende voorbereiding op Roland Garros, aangezien hij afgelopen weekend het graveltoernooi in Rome won.

Nadal, die heeft aangekondigd dat 2024 zijn laatste jaar als professionele tennisser zal zijn, speelde voor het laatst tegen Zverev in 2022, ook op Roland Garros. In de halve finale moest Zverev toen opgeven, waarna Nadal in de finale zijn veertiende titel op het Parijse gravel veroverde door Casper Ruud te verslaan.

Bij de loting op donderdagmiddag werd er nog een opmerkelijke wedstrijd bekendgemaakt. Voormalige toptennissers Andy Murray en Stan Wawrinka zullen elkaar namelijk al in de eerste ronde treffen.

Nederlandse spelers

Tallon Griekspoor zal het opnemen tegen Mackenzie McDonald. De beste Nederlandse tennisser (ATP-27) heeft nog niet eerder tegen de Amerikaan gespeeld, die op de 74e plaats van de wereldranglijst staat. Dit geldt echter niet voor Botic van de Zandschulp, die zijn tegenstander al eens eerder heeft ontmoet.

Twee jaar geleden stond Van de Zandschulp ook tegenover Fabio Fognini (ATP-91) op Roland Garros, toen hij nog op de 100e plaats van de ranking stond. Na twee gewonnen sets gaf de Italiaan op in de derde set.

Arantxa Rus is de enige Nederlandse vrouw die in actie komt in het enkelspel. Zij zal spelen tegen de Duitse Angelique Kerber, voormalig nummer één van de wereld.

De 36-jarige Kerber maakte dit seizoen haar comeback in de sport nadat ze vorig jaar moeder werd. Kerber staat momenteel op de 238e plaats van de wereldranglijst, terwijl Rus op de 49e plaats staat.

Plaats een reactie