Griekspoor mist kansen en verliest van Djokovic in Genève

Tallon Griekspoor kon geen verrassing veroorzaken tegen Novak Djokovic op het ATP-toernooi van Genève, enkele uren na zijn achtste finale tegen Denis Shapovalov. Hij liet vier setpoints onbenut in de eerste set en verloor uiteindelijk met 5-7, 1-6.

Griekspoor, de zesde geplaatste speler en nummer 27 van de ATP-wereldranglijst, begon gelijk op te gaan met Djokovic. Op 4-3 kreeg de 27-jarige Nederlander zijn eerste breakpoint, maar hij was te ongeduldig na een lange rally en zijn beoogde winner belandde in het net.

Griekspoor bleef goed spelen en kwam op 5-4 met maar liefst vier setpoints. Djokovic wist ze echter allemaal weg te werken en maakte er 5-5 van. Nadat Griekspoor een vierde breakpoint had weggewerkt met een geweldige return, verloor hij alsnog zijn service en de set.

“De eerste set had zijn kant op moeten gaan”, zei Djokovic na afloop. “Hij was de betere speler. Als hij een setpoint had benut, had de wedstrijd een andere kant op kunnen gaan.”

Daarna was het verzet van de Nederlander gebroken. Djokovic liep snel uit na een lovegame en pakte de tweede set met 6-1. Dit was de vierde overwinning voor Djokovic in vier ontmoetingen met Griekspoor.

Griekspoor verscheen vandaag voor de tweede keer op de gravelbaan in Zwitserland. Eerder moest hij zijn achtste finale tegen de Canadees Shapovalov nog afmaken. Die won hij met 6-7 (7), 7-6 (4), 6-3.

Regen verstoort wedstrijd op woensdag

Griekspoor en Shapovalov, nummer 123 van de ATP-ranglijst, stonden woensdag voor het eerst tegenover elkaar. Na een set zonder breekpunten, die Shapovalov won in een tiebreak, verloor Griekspoor meteen zijn opslag in de tweede set.

Bij een tussenstand van 0-3 leek uitschakeling nabij, maar Griekspoor kwam terug en vanwege regen werd de wedstrijd gestaakt.

Vandaag werd de wedstrijd hervat en Griekspoor was veel scherper dan zijn Canadese tegenstander. De Nederlander anticipeerde goed op de dropshots van Shapovalov, won de tiebreak en benutte de enige breekkans in de derde set.

Halve finales

In de halve finales speelt Djokovic tegen de Tsjech Tomás Machác, die de Amerikaan Alex Michelsen met 6-3, 7-6 (2) versloeg.

De andere halve finale gaat tussen de Italiaan Flavio Cobolli, die Aleksandr Sjevtsjenko met 6-4, 6-4 versloeg, en de als tweede geplaatste Noor Casper Ruud, die met 6-3, 3-6, 6-4 won van de Argentijn Sebastián Báez.

Plaats een reactie