Djokovic wint op 37ste verjaardag en wacht nu Griekspoor af in Genève

Novak Djokovic heeft zijn eerste wedstrijd gewonnen bij zijn debuut op het kleine ATP-toernooi in Genève, Zwitserland. Op zijn 37ste verjaardag versloeg hij de Duitse speler Yannick Hanfmann met een score van 6-3, 6-3.

In de kwartfinales zal de Servische nummer één van de wereld mogelijk tegenover Tallon Griekspoor staan. De wedstrijd tussen Griekspoor en de Canadese speler Denis Shapovalov werd gestaakt vanwege regen, bij een stand van 6-7 (7), 3-3.

Djokovic had een wildcard aangevraagd voor het Zwitserse graveltoernooi om extra ritme op te doen voor Roland Garros, dat aanstaande zondag begint. Tot nu toe heeft de Serviër nog geen enkel toernooi gewonnen in 2024.

Na afloop van zijn eerste wedstrijd in Genève ontving Djokovic een grote verjaardagstaart. Hij nam zelf een klein hapje en deelde de rest uit aan anderen.

Griekspoor maakt dubbele fout

Na Djokovic betrad Griekspoor de baan. In de gelijkopgaande eerste set miste hij een setpunt op 7-6, voordat hij bij 7-8 de set verloor door een dubbele fout. In de tweede set wist hij een 0-3 achterstand goed te maken. De wedstrijd moest echter gestaakt worden vanwege de regen.

Donderdag zal Griekspoor zijn wedstrijd voortzetten.

Plaats een reactie