Tennisster Rus vroegtijdig uitgeschakeld op graveltoernooi in Rabat

Arantxa Rus heeft haar eerste ronde wedstrijd verloren op het tennistoernooi in Rabat. De Nederlandse tennisster, die momenteel op de 49e plaats staat in de wereldranglijst en als vijfde geplaatst was, moest haar meerdere erkennen in de Argentijnse María Lourdes Carlé met een score van 3-6, 3-6.

Op het Marokkaanse gravel verloor de 33-jarige Rus in de eerste set maar liefst vier keer haar eigen servicegame, terwijl ze slechts twee breaks wist te realiseren.

Gemiste kansen

In de tweede set kreeg Rus op een stand van 2-2 drie kansen om de opslaggame van haar negen jaar jongere tegenstander te winnen, maar helaas lukte het haar niet. Carlé (WTA-83) sloeg vervolgens op 4-3 toe.

Eerder deze maand verloor Rus al in de eerste ronde van het toernooi in Rome van de Colombiaanse Camila Osorio, die op dat moment de 64e plaats op de wereldranglijst innam. Dit is geen ideale voorbereiding voor Roland Garros, dat aanstaande zondag van start gaat.

Plaats een reactie