Zverev triomfeert in Rome en keert terug naar de top van het tennis

Alexander Zverev heeft het masterstoernooi van Rome op indrukwekkende wijze gewonnen. In de finale versloeg de Duitser de Chileen Nicolas Jarry met 6-4, 7-5.

De overwinning in Rome betekent de zesde masterstitel in de carrière van de 27-jarige Zverev, maar de eerste sinds 2021. Een jaar geleden raakte hij geblesseerd aan zijn enkel tijdens Roland Garros.

In een eerste reactie sprak Zverev zijn vreugde uit: “Het is natuurlijk heel bijzonder voor mij om hier in Rome te winnen. Na mijn blessure is deze overwinning extra speciaal. Het was een hele, hele bijzondere week.”

Vierde plaats op de wereldranglijst

In 2021 won Zverev ook olympisch goud en de ATP Finals, waardoor hij werd gezien als een serieuze bedreiging voor de gevestigde namen in het tennis, zoals Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer (die in 2022 met pensioen ging).

De enkelblessure gooide echter roet in het eten voor Zverev. Dankzij zijn overwinning in Rome stijgt hij nu naar de vierde plaats op de wereldranglijst en gaat hij als een gevaarlijke outsider naar Roland Garros, dat over een week begint. Tot nu toe heeft Zverev slechts één keer in zijn carrière de finale van een Grand Slam-toernooi bereikt, namelijk in 2020 op de US Open, waar hij verloor van Dominic Thiem.

Zverev presteert vaak goed op kleinere toernooien. Met zijn overwinning in Rome heeft hij nu al 23 toernooizeges op zijn naam staan.

Voor de 24-jarige Jarry was het zijn eerste finale van een masterstoernooi. Op het gravel in Rome werden Djokovic, Nadal, Daniil Medvedev en Andrey Roeblev al vroeg uitgeschakeld. Jannik Sinner en Carlos Alcaraz ontbraken vanwege blessures.

Zverev complimenteerde Jarry met zijn geweldige spel: “Hij heeft deze week enkele grote spelers verslagen. Hij was ongelooflijk goed. Ik heb hem verteld dat als hij zo doorgaat, hij nog veel kansen zal krijgen. Ik ben erg blij dat ik vandaag van hem kon winnen, want het was niet gemakkelijk.”

Plaats een reactie