Iga Swiatek wint overtuigend WTA-toernooi van Rome

Iga Swiatek heeft op indrukwekkende wijze het WTA-toernooi van Rome gewonnen, slechts twee weken na haar titel in Madrid. In de finale versloeg ze Aryna Sabalenka met overtuigende cijfers: 6-2, 6-3.

De Poolse tennisster overleefde in Madrid nog drie matchpoints voordat ze de titel kon claimen. Ditmaal liet ze er echter geen gras over groeien en domineerde ze vanaf het begin van de wedstrijd. Haar sterke spel overklaste Sabalenka volledig.

In de tweede set vocht de Wit-Russische weliswaar harder terug, maar ze slaagde er niet in om haar kansen te benutten. Sabalenka kreeg maar liefst zeven breekkansen, maar wist er geen enkele te verzilveren. Vanaf een gelijke stand van 3-3 won Swiatek alle resterende games.

Voor Swiatek was dit haar 25ste finale, waarvan ze er maar liefst 21 heeft gewonnen. Sabalenka blijft na 28 finales steken op 14 titels.

Indrukwekkende prestaties in Rome

Niet alleen haar overwinning, maar ook de cijfers van Swiatek in Rome zijn indrukwekkend. Ze heeft nu al drie keer het toernooi gewonnen, terwijl ze slechts vijf keer heeft deelgenomen. Vorig jaar moest ze geblesseerd opgeven in de kwartfinales tegen Jelena Rybakina.

In 2020 leed Swiatek haar enige nederlaag in Rome, toen ze nog als nummer 51 van de wereld speelde. Ze verloor toen in de eerste ronde van Arantxa Rus.

Plaats een reactie