Chileense droom eindigt in Rome, Zverev verslaat Tabilo

Tijdens het masterstoernooi in Rome heeft Alexander Zverev een einde gemaakt aan het sprookje van de Chileen Alejandro Tabilo in de halve finales. De als derde geplaatste Duitser won met 6-1, 6-7 (4), 2-6.

Hiermee voorkwam Zverev een Chileense finale in Rome. De Chileen Nicolás Jarry wist namelijk wel een plek in de finale te bemachtigen. De nummer 24 van de wereldranglijst, die al zes gravelfinales heeft gespeeld maar nog nooit de halve finales van een masterstoernooi had bereikt, vocht zich met 6-3, 6-7 (3), 6-3 langs de Amerikaan Tommy Paul.

Herhaling van ontmoeting op Roland Garros

Jarry versloeg Paul vorig jaar op Roland Garros in vier sets. Vrijdag pakte hij de eerste set dankzij acht winners en een break. Paul begon sterk aan de tweede set, maar liet twee breekpunten liggen.

Een break op 2-2 leek fataal te worden voor Paul, maar hij brak terug en domineerde in de tiebreak. Jarry miste bij 5-3 in de hoogstaande derde set vier matchpoints, werkte twee breakpoints weg en zette uiteindelijk door.

Na Djokovic en Chatsjanov geen Zverev

De 26-jarige Tabilo, de nummer 32 van de wereldranglijst, behaalde dit jaar in Auckland pas zijn eerste ATP-titel en liet deze week in Rome uitstekende vorm zien met overwinningen op Novak Djokovic en Karen Chatsjanov. Hij had nog nooit de laatste vier bereikt in een masterstoernooi.

In zijn eerste ontmoeting met Zverev, de nummer 5 van de wereld, snelde Tabilo in de eerste set binnen 32 minuten naar de overwinning. De tweede set verliep gelijkwaardig met winst op de service van beide spelers, maar in de tiebreak verdween alle durf bij de Chileen. Zverev profiteerde optimaal en greep de overwinning.

Plaats een reactie