Tabilo verrast in Rome en bereikt halve finales, Sabalenka overtuigt

Alejandro Tabilo maakt indruk in Rome

Alejandro Tabilo heeft voor het eerst de halve finales bereikt op een masterstoernooi. De Chileense tennisser behaalde deze mijlpaal in Rome door Zhang Zhizhen te verslaan met 6-3, 6-4.

Tabilo, 26 jaar oud, maakte vorig jaar pas zijn opwachting met vier challengertitels en brak dit jaar door met zijn eerste ATP-titel in Auckland. Hij maakte zijn entree in de top 100 van de wereldranglijst eind 2023 en staat momenteel op de 32e plaats.

Na een recente overwinning in een challenger op gravel, wist Tabilo eerder in dit toernooi al te stunten tegen de nummer één van de wereld, Novak Djokovic, en Karen Chatsjanov. Hoewel Zhang goed speelde, kon hij de Chileen niet in grote problemen brengen.

In de halve finales zal Tabilo het opnemen tegen de Duitse nummer vijf van de wereld, Alexander Zverev.

Sabalenka overtuigt tegen Ostapenko

Bij de vrouwen heeft Aryna Sabalenka, de nummer twee van de wereld, zich voor de tweede keer in haar carrière geplaatst voor de halve finales van het WTA-toernooi in Rome. Op het Italiaanse gravel versloeg ze Jelena Ostapenko met 6-2, 6-4.

Beide speelsters hadden last van de harde wind, maar Sabalenka wist de fouten tot een minimum te beperken. Ostapenko, bekend om haar wisselvalligheid, liet mooie winners zien, maar maakte ook regelmatig grote fouten.

Sabalenka, die ook de twee eerdere ontmoetingen met Ostapenko had gewonnen, brak haar tegenstander drie keer en stond zelf geen enkele breekkans toe.

Collins de volgende uitdaging voor Sabalenka

Om een plek in de finale te bemachtigen, zal Sabalenka het opnemen tegen Danielle Collins. De Amerikaanse, nummer 15 van de wereld, was op het Romeinse gravel te sterk voor Viktoria Azarenka met 6-4, 6-3.

Beide speelsters hadden moeite met hun opslag, wat resulteerde in 25 breekpunten en zeventien dubbele fouten in de wedstrijd. Vooral Azarenka, die er negen sloeg, raakte gefrustreerd. Ondanks dat vocht Azarenka tot het einde, maar had ze geen antwoord op het dominante spel van Collins. Collins sloeg maar liefst 27 winners, terwijl Azarenka er slechts tien produceerde.

Plaats een reactie