Titelverdediger Medvedev vroegtijdig uitgeschakeld op masterstoernooi Rome

Daniil Medvedev is er niet in geslaagd om de kwartfinales te bereiken op het masterstoernooi van Rome. De 28-jarige Rus verloor dinsdag in de achtste finales met overtuigende cijfers van de Amerikaan Tommy Paul: 1-6 en 4-6.

In de vorige ronde had Medvedev bijna drie uur en drie sets nodig om de Serviër Hamad Medjedovic, de nummer 121 van de wereld, te verslaan. Tegen Paul had hij echter weinig in te brengen en was de wedstrijd na vijf kwartier al voorbij.

Hoewel Medvedev nog wel de eerste servicegame van Paul wist te breken, verloor hij vervolgens zes opeenvolgende games.

Medvedev begint sterk aan de tweede set

Aan het begin van de tweede set leek Medvedev zich te herpakken en nam hij snel een 2-0 voorsprong. Maar opnieuw leverde de Rus twee keer op rij zijn service in. Op 3-2 slaagde hij er niet in om twee breakpoints te benutten, waarna Paul de wedstrijd eenvoudig uitmaakte.

Paul, de nummer zestien van de wereld, zal in de kwartfinale spelen tegen Hubert Hurkacz. De Pool versloeg Sebastián Báez uit Argentinië met 5-7, 7-6 (4), 6-4.

Plaats een reactie