Tallon Griekspoor traint met Rafael Nadal op Mallorca

Tallon Griekspoor staat voor drie bijzondere dagen. De 27-jarige tennisser zal vanaf morgen op Mallorca trainen met niemand minder dan Rafael Nadal, die zich voorbereidt op zijn laatste Roland Garros.

In een gesprek met de NOS vertelt Griekspoor: “Ik kreeg een bericht van Carlos Moyá (de coach van Nadal, red.) of ik wilde komen trainen. Dit is bijzonder, vooral gezien de fase waarin Nadal zich momenteel bevindt. Ik heb ook nog nooit tegen hem gespeeld of met hem getraind.”

Afscheid van Nadal

De 37-jarige Spaanse tennislegende is bezig aan zijn afscheidsjaar, voornamelijk vanwege fysieke problemen. Nadal hoopt nog een keer te schitteren op het gravel van Roland Garros, dat op zondag 26 mei begint. Hij heeft het toernooi al veertien keer gewonnen.

Nadal woont op Mallorca en heeft daar zijn eigen tennisacademie. Hij nodigt regelmatig topspelers uit om met hem te trainen.

Griekspoor weet dat hij op Mallorca zijn beste tennis moet laten zien. “Tijdens de training laat hij nog steeds een geweldig niveau zien. Vorige week trainde ik in Rome naast Nadal op de baan met Alexander Zverev en we waren onder de indruk van zijn kwaliteiten. Hij speelt op een ongelooflijk niveau.”

Griekspoor is geen onbekende op Mallorca. Hij heeft daar in het verleden al vaker getraind, omdat zijn coach Dennis Schenk daar woont. De twee hebben een aantal jaar intensief samengewerkt en hebben nog steeds een goede band. Schenk zal Griekspoor de komende dagen begeleiden.

“Nadal heeft me al vaker gevraagd om met hem te trainen, maar om verschillende redenen ging dat steeds niet door”, zegt Griekspoor. “Hij was altijd mijn favoriet. Vroeger speelde ik altijd in dezelfde kleding als hij.”

Tegenvallend gravelseizoen

De Nederlander kan de trainingen met Nadal goed gebruiken. Als de huidige nummer 26 van de wereld heeft Griekspoor een teleurstellend gravelseizoen achter de rug, met vroege uitschakelingen in Rome, Boekarest en Monte Carlo. Op het masterstoernooi in Madrid wist hij wel te winnen van de Deense topper Holger Rune.

Griekspoor zal vrijdagavond doorreizen naar Genève in Zwitserland. Daar zal hij zijn laatste voorbereidingstoernooi spelen voor Roland Garros.

Plaats een reactie