Tennisster Giorgi verdacht van belastingfraude in Italië

De Italiaanse sportwereld is in rep en roer door de onverwachte stopzetting van de carrière van Camila Giorgi. Justitie verdenkt de 32-jarige tennisster van belastingfraude.

Giorgi, ooit de nummer 26 van de wereld, speelde haar laatste wedstrijd op 23 maart. In Miami verloor ze met 6-1, 6-1 van Iga Swiatek, de huidige nummer één van de wereld. Sindsdien is het stil rond Giorgi.

Haar verblijfplaats was anderhalve maand lang onbekend. Vorige week dook haar naam plotseling op in een lijst van spelers die met pensioen zijn bij ITIA, de integriteitswaakhond in het tennis. Enkele dagen later bevestigde Giorgi op Instagram dat ze gestopt is met professioneel tennis.

Beschuldigingen van belastingfraude

In de Italiaanse media werd ondertussen gespeculeerd over een belastingschuld van maar liefst een half miljoen euro. De website van haar kledinglijn Giomila was tijdelijk offline. Er werd geschreven dat Giorgi uit angst voor vervolging ondergedoken zat in de Verenigde Staten.

Giorgi ontkende echter alle beschuldigingen. Op Instagram schreef ze aan haar fans: “Volg alleen het nieuws over mij via mijn Instagram, want alle andere verhalen die je leest zijn nep.”

Maandag meldde het Italiaanse justitiepersbureau ANSA echter dat Giorgi verdacht wordt van belastingfraude. In 2016 zou ze 464.000 euro aan belasting hebben ontweken.

Hoewel de verblijfplaats van Giorgi nog steeds onbekend is, beweren advocaten van de voormalige tennisster dat ze binnenkort zal terugkeren naar Italië. “Ze heeft niet de intentie om haar verantwoordelijkheden te ontlopen.”

Plaats een reactie