Roeblev verrassend uitgeschakeld door Müller in Rome, Swiatek naar kwartfinales

De Fransman Alexandre Müller heeft voor een grote verrassing gezorgd op het masterstoernooi van Rome. Hij versloeg Andrej Roeblev, de nummer zes van de wereld, in de derde ronde met 3-6, 6-3, 6-2.

Roeblev begon sterk en won overtuigend de eerste set, maar daarna ging zijn spel achteruit. Hij leek vermoeid en maakte veel fouten. De 27-jarige Müller maakte hier optimaal gebruik van. Hij imponeerde met zijn geweldige forehand en gaf Roeblev in de laatste twee sets geen enkel breekpunt meer. Müller kreeg nog twee wedstrijdpunten op de opslag van Roeblev, maar het derde punt verzilverde hij met een ace.

Roeblev won vorige week nog het masterstoernooi in Madrid, maar was toen al niet helemaal fit. Hij had last van een zware griep en vertelde dat hij bijna niet had kunnen slapen en zich elke dag “bijna dood” voelde.

Problemen voor Roland Garros?

Roeblev is niet de enige topspeler die problemen heeft in de aanloop naar Roland Garros, het grandslamtoernooi dat op 20 mei begint.

Novak Djokovic noemt de situatie ‘zorgwekkend’ nadat hij eerder deze week een fles op zijn hoofd kreeg, Carlos Alcaraz heeft last van een langdurige blessure aan zijn arm en Jannik Sinner twijfelt nog over deelname aan Roland Garros omdat hij nog niet helemaal fit is.

Swiatek naar kwartfinales

Iga Swiatek heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in Rome. Ze versloeg Angelique Kerber, die op de 331e plaats van de wereldranglijst staat, met 7-5, 6-3.

Swiatek had de vorige twee ontmoetingen met de 36-jarige Duitse gewonnen en was ook in hun eerste gravelduel dominant. Toch duurde het even voordat ze de eerste set won. Op 5-4 liet ze vijf setpunten liggen, maar twee games later was het derde setpunt raak.

Kerber kwam in de tweede set nog met 2-0 voor, maar kon daarna slechts één game winnen. Swiatek, tweevoudig kampioene, maakte het snel af en besloot de wedstrijd met een lovegame. In de kwartfinales neemt ze het op tegen Madison Keys uit de Verenigde Staten.

Plaats een reactie