Djokovic verliest in Rome en reist vol vraagtekens af naar Roland Garros

Novak Djokovic heeft een harde nederlaag geleden in de derde ronde van het masterstoernooi van Rome. De zesvoudig winnaar van het Italiaanse graveltoernooi verloor met 2-6, 3-6 van Alejandro Tabilo.

Tabilo speelde vrijwel foutloos. De Chileense nummer 32 van de wereld brak Djokovic maar liefst vier keer en gaf de Servische nummer één van de wereld geen enkele kans om terug te breken.

Een wake-up call

“Dit is ongelooflijk. Ik heb moeite om dit allemaal te bevatten. Ik probeer nu wakker te worden”, lachte Tabilo, die de eerste Chileen in zeventien jaar is die een nummer één van de wereld verslaat.

Fernando González was in 2007 de laatste die dit presteerde, toen hij met zijn krachtige forehand Roger Federer versloeg bij de ATP Finals in Shanghai.

Djokovic heeft dit jaar al aan zes toernooien deelgenomen en wacht nog steeds op zijn eerste finaleplaats.

Na afloop van de wedstrijd vertelde hij tijdens de persconferentie dat hij nog steeds last had van de waterfles die vrijdag na zijn gewonnen tweede ronde op zijn hoofd was gevallen.

Gevoel van duizeligheid

Hij klaagde over hoofdpijn en duizeligheid na de klap op zijn hoofd en dit leek vandaag nog steeds invloed op hem te hebben. “Ik voelde me op de baan een compleet andere speler, zonder ritme, tempo en balans. Het is een beetje zorgwekkend”, aldus Djokovic.

Over twee weken zal de Serviër als titelverdediger deelnemen aan Roland Garros. Het grandslamtoernooi in Parijs, dat hij al drie keer heeft gewonnen, begint op zondag 26 mei.

Plaats een reactie