Rolstoeltennisster De Groot lijdt eerste nederlaag in ruim drie jaar

Diede de Groot heeft voor het eerst in ruim drie jaar een wedstrijd verloren. De Nederlandse rolstoeltennisster verloor bij de World Team Cup in Istanbul van de Chinese Li Xiaohui met 6-3, 6-2.

De Groot, regerend Paralympisch kampioen en nummer één van de wereld, leed haar laatste nederlaag in het begin van 2021 tegen de Japanse Yui Kamiji in Australië. Sindsdien heeft ze maar liefst 145 wedstrijden op rij gewonnen, voordat ze nu haar eerste nederlaag leed.

Afgelopen maand ontving de 27-jarige De Groot de Laureus Award voor beste sporter met een beperking. Tijdens de ceremonie werd ze verrast door de nummer één van de wereld, Novak Djokovic.

In de finale van de World Team Cup nam De Groot het op tegen China met het Nederlandse team. Nadat Aniek van Koot al eerder in twee sets verloor van Wang Ziying met 6-1, 6-3, ging de overwinning met 2-0 naar China. De dubbelwedstrijd hoefde niet meer gespeeld te worden.

Dit is pas de tweede keer dat China de World Cup wint. Eerder gebeurde dit in 2017, toen Nederland, dat het toernooi al 22 keer had gewonnen, niet deelnam.

Plaats een reactie