Nadal lijdt zware nederlaag op gravel van Rome en twijfelt over Roland Garros

Rafael Nadal heeft een harde nederlaag geleden in de tweede ronde van het masterstoernooi in Rome. De Spanjaard verloor kansloos in twee sets van de Pool Hubert Hurkacz met 1-6, 3-6.

Nadal wist zich gisteren nog met moeite langs de Belg Zizou Bergs te worstelen in drie sets. Maar tegen Hurkacz (ATP-9) kwam de Spanjaard er eigenlijk niet aan te pas.

Voor de gravelspecialist, die bezig is aan zijn laatste tennisjaar, is dit een tegenvaller in de voorbereiding op Roland Garros. “Je kon vandaag op de baan zien hoe moeilijk ik het had”, zei Nadal in een eerste reactie.

De 37-jarige Nadal heeft Roland Garros maar liefst veertien keer gewonnen. Het grandslamtoernooi in Parijs begint dit jaar op 26 mei. “Er komt een moment dat ik een beslissing moet nemen over Roland Garros. Maar over twee weken kan ik me weer anders voelen dan vandaag.”

“Op dit moment staat mijn besluit nog niet vast. Als je het me nu zou vragen, dan ga ik naar Roland Garros en probeer ik mijn best te doen.”

Swiatek bereikt wel de achtste finales

Iga Swiatek heeft wel de achtste finales bereikt in Rome. De Poolse nummer één van de wereld herstelde zich van een inzinking tegen Joelia Poetintseva (WTA-41) en won met 6-3 en 6-4.

Na de eerste set, waarin ze geen enkel breekpunt tegen kreeg, liet Swiatek bijna te veel los. Poetintseva kreeg vier kansen op een 5-1 voorsprong, maar wist deze niet te benutten. Daarna maakte Swiatek met een sterke eindsprint de overwinning alsnog overtuigend veilig.

Swiatek, vorige week winnares in Madrid, heeft dit toernooi geen concurrentie van Jelena Rybakina. De titelverdedigster uit Kazachstan (WTA-4) heeft zich vrijdag ziek afgemeld.

Plaats een reactie