Botic van de Zandschulp valt in Rome na spannende wedstrijd, focus nu op Roland Garros

Botic van de Zandschulp is uitgeschakeld op het masterstoernooi in Rome. Hij kreeg voldoende kansen en speelde op momenten goed tegen Félix Auger-Aliassime, maar moest uiteindelijk toegeven aan de nummer 20 van de wereld: 1-6, 6-7 (6).

Van de Zandschulp verloor de eerste set met duidelijke cijfers, maar maakte een knappe comeback in de tweede set. Hij wist zijn Canadese tegenstander, een voormalige top tien-speler, twee keer te breken en kwam zelfs op een 5-1 voorsprong. Daarna glipte het uit de handen van de Nederlander.

Van de Zandschulp kreeg genoeg kansen tegen Auger-Aliassime, die meer onnodige fouten maakte dan de Nederlander (22 tegenover 16). De Nederlandse nummer 102 van de wereld slaagde er echter niet in om enkele cruciale punten te benutten, waaronder twee setpunten.

Auger-Aliassime, die eerder deze maand de finale bereikte op het masterstoernooi in Madrid, won uiteindelijk de tweede set na een tiebreak. De Canadees staat in de volgende ronde tegenover een zware tegenstander: Alex de Minaur, de nummer elf van de wereld.

Gisteren werd Tallon Griekspoor verrassend uitgeschakeld in Rome, waardoor er geen Nederlanders meer actief zijn in de Italiaanse hoofdstad.

Roland Garros

Op 20 mei begint het tweede Grand Slamtoernooi van dit jaar, Roland Garros in Parijs. Normaal gesproken zou de ATP-ranking van Van de Zandschulp (102e) niet voldoende zijn voor deelname aan dit toernooi, maar zijn entry ranking van enkele weken geleden (89e) was dat wel.

Er wordt verwacht dat Van de Zandschulp voorafgaand aan Roland Garros nog aan een toernooi zal deelnemen om wedstrijdritme op te doen, hoewel dit nog niet bevestigd is.

Plaats een reactie