Novak Djokovic lichtgewond na incident met fles tijdens masterstoernooi Rome

Gisteren raakte Novak Djokovic lichtgewond aan zijn hoofd toen hij de tennisbaan verliet na zijn openingspartij op het masterstoernooi van Rome. Terwijl hij handtekeningen uitdeelde bij de tribunes, viel er een fles vanuit het publiek op hem.

Op beelden is te zien hoe de Serviër geraakt wordt door een metalen fles, naar zijn hoofd grijpt en op zijn knieën valt. Kort daarna werd hij naar de kleedkamers begeleid.

Er was geen sprake van opzet. Een toeschouwer wilde Djokovic een notitieboekje geven voor een handtekening, maar de fles viel uit zijn rugzak. Volgens een woordvoerder van de Italiaanse tennisbond had Djokovic een kleine wond aan zijn hoofd, maar waren er geen hechtingen nodig.

De organisatie heeft bevestigd dat het goed gaat met Djokovic. “Hij heeft medische zorg gekregen en heeft het Foro Italico (het sportcomplex waar het masterstoernooi wordt gespeeld – red.) al verlaten en is teruggekeerd naar zijn hotel. Er is geen reden tot zorg over zijn toestand”.

Djokovic heeft relatief eenvoudig de derde ronde van het toernooi bereikt door de Fransman Corentin Moutet te verslaan (6-3, 6-1). Hoewel hij in de eerste set zijn eerste twee servicegames verloor, plaatste hij drie breaks. In de tweede set was het verzet van Moutet gebroken. In de volgende ronde zal Djokovic het opnemen tegen de Chileen Alejandro Tabilo.

Eerder op de dag verloor Tallon Griekspoor verrassend in de tweede ronde van de Italiaan Francesco Passaro.

Plaats een reactie