Francesco Passaro verrast Tallon Griekspoor in tweede ronde masterstoernooi Rome

Tallon Griekspoor heeft onverwacht verloren van Francesco Passaro in de tweede ronde van het masterstoernooi in Rome. De Italiaan wist de derde set te winnen in een spannende tiebreak: 6-4, 3-6, 6-7 (5).

Passaro, de nummer 240 van de wereldranglijst, speelde boven zichzelf uit tegen Griekspoor, die in de eerste ronde niet in actie hoefde te komen. Passaro won de tweede set met 6-3.

In de derde set maakte de 23-jarige Italiaan het Griekspoor erg lastig. Passaro wist knap terug te komen tot 5-5 tegen de nummer 26 van de wereld. Griekspoor won vervolgens nipt zijn eigen game, maar Passaro veegde hem daarna van de baan met een love game: 6-6.

In de daaropvolgende tiebreak ging het gelijk op. Tot Passaro zichzelf op matchpoint zette met een ace voor eigen publiek. Griekspoor kon in de beslissende game net niet bij de bal: 7-5. Door deze overwinning stijgt de Italiaan maar liefst 45 plaatsen op de wereldranglijst.

Voorbereiding op Roland Garros

De 27-jarige tennisser uit Haarlem leek in goede vorm te zijn, maar had waarschijnlijk gehoopt verder te komen in Rome. Met Roland Garros, het grandslamtoernooi op gravel dat op 26 mei begint, voor de deur, had hij op betere resultaten gehoopt.

In maart kwam Griekspoor dicht bij een sensatie door het de wereldtopper Jannik Sinner erg moeilijk te maken in de derde ronde van het masterstoernooi van Miami. Op het masterstoernooi van Madrid bereikte hij de achtste finales door Holger Rune te verslaan.

Plaats een reactie