Dominic Thiem kondigt einde tenniscarrière aan

Dominic Thiem heeft via een video op Instagram aangekondigd dat hij aan het einde van dit seizoen zijn tenniscarrière zal beëindigen. De 30-jarige Oostenrijker neemt deze beslissing vanwege een langdurige polsblessure.

“Hoewel dit niet is hoe ik het had gewild, heb ik lang nagedacht over dit moment. Ik heb veel succes gehad en het avontuur was ongelooflijk. Daar ben ik zeer dankbaar voor. Maar ik ben tot de conclusie gekomen dat dit de enige juiste beslissing is. Ik kijk uit naar de toekomst”, aldus Thiem. Hij heeft nog niet bekendgemaakt wat hij hierna gaat doen.

US Open 2020

In 2020 beleefde de voormalig nummer drie van de wereld zijn hoogtepunt toen hij de US Open won. Daarnaast bereikte hij in 2018 de finale van de Australian Open en stond hij in 2018 en 2019 in de finale van Roland Garros.

Door zijn polsblessure is Thiem gezakt naar de 117e plaats op de wereldranglijst. Twee weken geleden werd hij uitgeschakeld in de kwalificaties van het masterstoernooi van Madrid. Zijn laatste ATP-wedstrijd won hij begin april in Estoril, Portugal.

Het laatste toernooi op de agenda van Thiem lijkt de Erste Bank Open in Wenen te zijn. Dit toernooi vindt plaats van 21 tot en met 27 oktober in de Oostenrijkse hoofdstad.

Plaats een reactie