Botic van de Zandschulp bereikt tweede ronde in Rome

Botic van de Zandschulp heeft op het masterstoernooi in Rome de tweede ronde bereikt. Hij versloeg de Amerikaan Nicolas Moreno de Alboran, die ook een qualifier was, na een spannende wedstrijd van drie uur met 7-5, 6-7 (5), 7-6 (4).

Moreno De Alboran, de nummer 136 van de wereldranglijst, speelde moedig en maakte gebruik van zijn krachtige slagen. Hij dwong Van de Zandschulp, die 112e staat, naar achteren, maar Van de Zandschulp overleefde twee breakpoints en sloeg toe bij 5-5.

In de tweede set liet Van de Zandschulp bij 5-5 een breekkans liggen, waardoor er een tiebreak nodig was. In de derde set miste de Nederlander een matchpoint bij 5-4, maar hij wist een breakkans weg te werken bij 5-5 met een indrukwekkende achterwaartse backhandsmash. Uiteindelijk won hij de wedstrijd.

In de tweede ronde neemt Van de Zandschulp het op tegen de Canadees Félix Auger-Aliassime, die op de twintigste plaats van de wereldranglijst staat. De wedstrijd staat gepland op vrijdag.

Rafael Nadal verslaat Belg Zizou Bergs

Eerder op de dag won Rafael Nadal in drie sets van de Belg Zizou Bergs: 4-6, 6-3, 6-4. In de tweede ronde zal Nadal het opnemen tegen de Poolse Hubert Hurkacz, die in de eerste ronde niet in actie hoefde te komen.

Tijdens het masterstoernooi in Madrid vorige week werd Nadal uitgeschakeld in de vierde ronde. De 37-jarige Spanjaard, die bezig is aan zijn laatste profjaar, speelde voor het laatst op het gravel van de Spaanse hoofdstad en was zichtbaar geëmotioneerd na zijn verlies.

Iga Swiatek behaalt eenvoudige overwinning

In het vrouwentoernooi plaatste Iga Swiatek zich eenvoudig voor de derde ronde in Rome. De Poolse nummer één van de wereld gaf slechts twee games weg en versloeg de Amerikaanse Bernarda Pera met 6-0, 6-2.

Swiatek zal het in de volgende ronde opnemen tegen de Kazachse Yulia Putintseva, die de derde ronde bereikte met een overwinning van 6-3, 6-2 op de Amerikaanse Sloane Stephens.

Plaats een reactie