Andy Murray maakt rentree op tennisbaan in Genève

Voormalig nummer één tennisser Andy Murray zal volgende week zijn rentree maken op de tennisbaan. De 36-jarige Schot heeft een breuk in zijn enkel opgelopen in maart, maar heeft nu een wildcard gekregen voor het graveltoernooi in Genève dat volgende week zaterdag van start gaat.

De blessure liep Murray op tijdens een wedstrijd tegen de Tsjech Tomas Machac tijdens het ATP-toernooi in Miami. Na het incident heeft Murray zich teruggetrokken uit de toernooien van Monte Carlo en München.

In plaats van een operatie te ondergaan, heeft Murray ervoor gekozen om rust te nemen en zo snel mogelijk weer op de baan te kunnen staan.

Laatste jaar als professional

Eerder heeft Murray laten doorschemeren dat dit waarschijnlijk zijn laatste jaar als professionele tennisser zal zijn. In dit mogelijke laatste jaar heeft hij in ieder geval als doel om deel te nemen aan Wimbledon (begin juli) en de Olympische Spelen in Parijs (eind juli).

De Schot heeft Wimbledon al twee keer gewonnen, namelijk in 2013 en 2016, en heeft ook olympisch goud veroverd op de Spelen van 2012 en 2016.

Plaats een reactie