Sinner’s deelname aan Roland Garros onzeker door blessure

Er is twijfel of een van de meest indrukwekkende tennissers van dit jaar zal spelen op Roland Garros. Jannik Sinner heeft een blessure aan zijn heup en heeft zich afgemeld voor het masterstoernooi in Rome, dat maandag is begonnen.

De blessure aan zijn heup belemmert de 22-jarige Sinner dusdanig dat zijn deelname aan het tweede grandslamtoernooi van het jaar, Roland Garros, onzeker is geworden.

De nummer twee van de wereld, die dit jaar zijn eerste grandslamtitel won op de Australian Open, kreeg vorige week tijdens het masterstoernooi in Madrid last van zijn heup. De Italiaan meldde zich af voor zijn kwartfinale tegen Felix Auger-Aliassime.

Op weg naar herstel voor Parijs

Sinner heeft nog tot 26 mei om fit te worden, want dan begint het grandslamtoernooi in Parijs. Maar zoals Sinner al zei: “Ik speel alleen op Roland Garros als ik honderd procent fit ben. Ik neem nu een periode rust en dan zullen we volgende week bekijken hoe het gaat.”

“Op de MRI zagen we dat er iets niet helemaal in orde is. Maar we hebben alles onder controle. Als het niet honderd procent wordt, zal ik nog wat langer rust nemen. Herstellen is het allerbelangrijkste.”

“De voorbereiding op Roland Garros zal natuurlijk niet optimaal zijn. We zullen ons best doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Maar het is niet gemakkelijk om die grandslam te spelen zonder wedstrijden in Rome.”

Ook Alcaraz kampt met blessure

Voor nog een tennisser uit de wereldtop is deelname aan Roland Garros onzeker. De nummer drie van de wereld, Carlos Alcaraz, heeft een blessure aan zijn arm. De Spanjaard meldde zich vorige week al af voor de masters in Rome. “Ik moet rusten om te herstellen en weer honderd procent pijnvrij te kunnen spelen.”

Plaats een reactie